UpC insta el PSC a condemnar la sentència del cas Mercuri i que es «desmarqui» de Bustos

El líder del partit, Joan Berlanga, fa autocrítica en la gestió del conflicte amb Smatsa

Els regidors d'UpC
Els regidors d'UpC | Albert Hernàndez
18 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:57h
Unitat pel Canvi (UpC) aquest dimarts ha fet balanç dels tres anys al govern municipal, gairebé coincidint amb l'aniversari de l'acord a quatre per governar Sabadell, amb els quatre regidors. El líder de la formació, Joan Berlanga, ha instat el PSC a condemnar la darrera sentència del cas Mercuri, que ha dictaminat tres anys de presó a l'exalcalde Manuel Bustos per treure multes a familiars i que es "desmarqui" de l'època Bustos. 

"Ho hem trobat a faltar", ha manifestat Berlanga, després de la publicació de la decisió judicial. La regidora de Transparència, Elena Hinojo, ha apuntat directament a l'alcaldable socialista, Marta Farrés. "És preocupant el seu silenci" ha expressat, a la vegada que ha subratllat, que l'acusació particular de l'Ajuntament en algunes peces de la macrocausa "pot perdre força" si accedeix al càrrec Farrés.

En aquest repàs de l'actualitat, Berlanga ha fet autocrítica sobre la gestió amb Smatsa: "Es podria haver fet millor". Tot i que ha remarcat el caràcter "complex i complicat" del cas, ha dit que "s'ha de tenir la capacitat de teixir aliances amb tots els actors de la ciutat" com ara plantilla i altres forces polítiques. També ha mencionat que el municipi ha d'estar net i s'ha de "fer complir el contracte", a més "d'arribar a fins on s’hagi d’arribar" en l'àmbit judicial. Per això, ha aventurat que "queda feina per fer" amb la concessionària.  

En aquesta línia de crítica ha lamentat "la lentitud" perquè temes de ciutadania arribin a la població com el CAP Can Llong, tal com ha recordat. També s'ha posat sobre la taula, com ha indicat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, "desenvolupar accions concretes de l'Àrea Vallès", així com "definir usos" d'espais com Artextil, Casa Grau i el castell de Can Feu, entre d'altres, i "parlar amb Madrid" de la caserna de la Guàrdia Civil i l'estació de Rodalies a Can Llong.  

El futur d'UpC

Navarro ha avisat que a partir de gener "comença la precampanya electoral". Per això, ha afegit Berlanga, "no posposar aquests debats" i "aïllar-nos dels elements" que acompanyen aquests comicis. En aquest sentit, el líder d'UpC no ha volgut avançar el futur a la convocatòria a les urnes dels membres de la formació, "el futur de la candidatura i estructura ja l'anirem definint cadascú i de la manera que li sembli més convenient". 

El partit ha destacat que han complert el 70% del pla acció de mandat dels regidors. "Sense fer estridències", ha afirmat el regidor de Salut, Ramon Vidal, i ha continuat, "aportant estabilitat" a l'equip municipal.