Guia dels actes de suport a «La Marató» arreu del territori

Catalunya s'omple aquest cap de setmana d'infinitat d'activitats per recaptar de fons per a la lluita contra el càncer, en la iniciativa solidària més important de l'any

La cursa solidària que organitza la UAB per la Marató
La cursa solidària que organitza la UAB per la Marató | UAB
15 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:08h
Municipis d'arreu de Catalunya es preparen per La Marató, l'acte solidari més important de l'any, que aquesta temporada recaptarà fons per destinar-los a la investigació per lluitar contra el càncer. Aquest diumenge, el dia del programa, TV3 oferirà 15 hores ininterrompudes de connexions amb el territori, entrevistes a doctors i experts en el tractament del càncer, l'audiència podrà conèixer l'experiència d'una vintena de testimonis i també s'oferiran actuacions musicals i artístiques de tot tipus. 

Més enllà del que passi a través de la pantalla, arreu del territori també s'han organitzat actes i espectacles i s'han impulsat iniciatives amb la finalitat solidària de recaptar fons per a La Marató. Des de dissabte i fins diumenge, hi haurà tot un ventall d'activitats per a totes les edats.  

Tota la programació, d'arreu del territori, es pot consultar en aquest enllaç del web de La Marató de TV3. 

Barcelona

A la capital catalana, diumenge a les 10 del matí tindrà lloc la 4a prova d'orientació sobre patins, la recaptació de la qual es destinarà íntegrament a La Marató. 
 
El barri de la Sagrera celebrarà l'edició 41 de la seva cursa, que començarà també diumenge a les 9 del matí. De fet, és la cursa popular més antiga que se celebra a la ciutat de Barcelona. Enguany l'escola Sant Ramon Nonat realitzarà un pessebre vivent per tal de recollir diners per la Marató de TV3, i en què hi participen alumnes de l'escola.

Però això són només dos exemples. Tota la ciutat oferirà centenars d'activitats de tot tipus: escoles, esglésies, grups de teatre, de dansa, bandes, clubs, associacions de veïns, colles castelleres, AMPA, institucions... Amb accions que van des de xocolatades, cursets, tallers, subhastes, bingos o castanyades a cursos, vermuts, concerts, rifes o passis de pel·lícules, entre d'altres.

L'Hospitalet de Llobregat

A la segona ciutat de Catalunya, diumenge a les 10 del matí, al Poliesportiu Municipal de Bellvitge tindrà lloc el matinal esportiu amb Màster de Zumba i d'Aquafitness. Els més petits podran gaudir d'inflables i de diferents activitats infantils. Un dia abans, dissabte, a les 10.30, la gent podrà gaudir d'actuacions en directe de poetes, Coro rociero, balls en línia, coral de gent gran i cant de gospel. A més també hi haurà mercat artesanal, xocolatada, tallers infantils i rifa de paneres amb productes dels comerciants.

Mataró

L'ajuntament del municipi organitza un Tas de rem diumenge al port a les 9.30 hores, i a les 11.30 B-Swim i el Centre Natació Mataró organitzen un entrenament de natació inclusiu format pels  usuaris habituals així com pels membres de l'equip de natació adaptada, però obert a tothom. 

Granollers

Diumenge a la tarda, a Granollers es farà la tradicional cantada de nadales solidària per recollir fons per la Marató, a partir de les 17:30 hores. La cantada té lloc als carrers i places de la ciutat, en un recorregut qua acabarà a la Plaça de l'Església tot fent un brou de Nadal.

També al Vallès Oriental, a Mollet, el diumenge a les 11 del matí es farà una tallada de cabells solidària al Casal Cultural, a càrrec del grup de perruquers Cabell Boig Solidari, que estarà amenitzat amb un vermut popular.

Sant Celoni

En Pinxo i en Panxo són dos galls que ara són al Mercat Municipal de Sant Celoni, i diumenge els portaran a la plaça de la Vila. La gent podrà comprar butlletes i posar-hi el pes que creuen que faran els galls a última hora del diumenge, que serà quan els pesaran. Qui l'endevini o s'hi acosti més, s'emporta l'animal a casa. 
 

En Pinxo i en Panxo de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


Sabadell

La Fundació Club Natació Sabadell organitza una col·lecta de gotes d’aigua. L’activitat, batejada amb el nom de “Cada gota compta!”, consisteix que cada participant, sigui soci o no del club, aporti una gota d’aigua (al preu solidari d'un euro) per sumar-les una per una i crear una "gran gota".

Terrassa

Aquest diumenge a les 12 del migdia, arriben els Terrassahoppers de Jazz, que ballaran de nou a ritme de swing. A Viladecavalls, a les vuit del vespre del dissabte, hi haurà el llançament de fanalets voladors a la Plaça de la Vila, amb butlletes que prèviament s'hauran pogut comprar a les parades solidàries. 

Tarragona

Dissabte a les 10 hi haurà una masterclass de Zumba, Fittraining i Spinning al Royal Tarraco Sport Center, i a les 11, Pedaleja per la Marató, a càrrec d'Amics de Orión Fitness. A les 12.30, el Club Tennis Tarragona organitza Omplim una pista de pàdel de solidaritat

Pel que fa al diumenge, a les 9.30 tindrà lloc la VII Cursa i Caminada per la Marató de TV3 del Club Athletic Track de Tarragona, al port. A les 10, al migdia i a les sis de la tarda, també hi haurà el VII Concurs d'Estirada de Corda, un JoVermut i el Bingo Solidari de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. I a les 10 del matí i a les set de la tarda, la gent podrà lluitar contra el càncer jugant al Club Diògenes de Tarragona.

Però no acaba aquí. A les 10.30 tindrà lloc la III Volta a la Llarga nedant, al Club de Vela Platja Llarga. A les 12 del migdia també hi haurà el Concert per La Marató del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona i Banda Unió Musical de Tarragona, a l'Auditori de la Diputació. A les sis de la tarda, la Versió dels Pastorets a càrrec dels alumnes de Cantabambolines i el Cor Jove de l'Estudi de Música al Teatre Magatzem. 


 

El plató on tindrà lloc La Marató de TV3 Foto: TV3


Reus

El diumenge, a les 9 del matí se celebrarà la Cercavila per recaptar diners amb la Banda de cornetes i tambors Verge de Misericòrdia. A les 10, la pedalada al Pessebre de Sorra. A les 11 hi haurà la volta amb el Trenet del Santuari de Misericòrdia, i a les 12.30, un bingo solidari de l'Associació de Veïns Jardins de Reus. A la mateixa hora també tindrà lloc la Festa Solidària per La Marató de la colla gegantera de Reus

Girona

Dissabte a les 12 del migdia tindrà lloc el III Dictat Popular, que a banda de recaptar fons per a La Marató de TV3, fomenta la llengua catalana a través d’una activitat lúdica i apta per a tota la família, amb alumnes dels cursos de català per a adults i participants en el programa Voluntariat per la llengua.

A les 9.30 del matí de diumenge, Girona acollirà la 12a Marató per a La Marató de TV3, una cursa que organitzen l'ajuntament, el Club Atletisme Girona i els Bombers de Girona. El Col·legi de professionals de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya també hi participaran amb activitats esportives al llarg del matí. 
 A la tarda, a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona, tindrà lloc la desfilada benèfica per La Marató

Ripoll

Diumenge a les 10h del matí se celebrarà un Torneig de pàdel. A les 19h tindrà lloc l'encesa de llums fetes amb bosses de logos de la fundació Oncolliga. 

Vic

A les 10 del matí de diumenge, Vic acollirà una xocolatada, un Mandala gegant, Titelles Penji'm-Penja'm, Grup de Country Osona, ballaruga amb Rock and Jazz, i el sorteig d'una panera, i es podrà veure el mural gegant fet per alumnes Escola Arts i Oficis. A les 11.30, la plaça Major de Vic acollirà una exhibició de gimnàstica artística femenina i masculina de totes les edats.

Solsona

A les cinc de la tarda del diumenge, al Pavelló Municipal d'Esports es podrà gaudir d'una exhibició de patinatge artístic amb la participació d'esportistes de diferents categories i nivells. A la mateixa hora també tindrà lloc el concert de Nadal

Olot

Dissabte a dos quarts de sis de la tarda, qui s'apropi al Firal podrà observar els cràters de la Lluna a través de Telescopis de gran format, activitat comentat per astrònoms experts.  Diumenge a les 10 del matí hi haurà la caminada popular

Berga

Dissabte a les 10 del matí, davant del Centre de Dia L'Onada Berga, tindrà lloc la venda de xocolata amb dolços casolans. Diumenge a les nou del matí, l'activitat serà esportiva i oberta a tothom: el torneig Quick Masculí, femení i mixte simultani.

Lleida

Dissabte, a les sis de la tarda, Lleida fa una crida a la ciutadania a portar tot de xavalla per aconseguir 2.000 kg de coure contra el càncer per a Oncolliga i La Marató. Hi haurà xocolatada i música amb Els Polillas.

Balaguer

Diumenge a les 11 del matí, al Mercadal, hi haurà tallers didàctics, musicals, sorteigs, tasts, venda de productes solidaris, sorteig de samarretes, cistelles i inflables. Els bombers, un any més, atansaran els seus vehicles perquè els més petits hi puguin pujar. 

Paral·lelament tindrà lloc la Marató artística, en què participen diferents entitats relacionades amb el món musical. Tothom que desitgi presenciar alguna actuació podrà llogar una cadira a 2 euros per tal de recaptar fons.

Manresa

"Un euro contra el càncer per cada Collbaix coronat", aquesta és la proposta solidària del cap de setmana. Des de dissabte a les nou del matí i fins diumenge a la una del migdia, el cim bagenc serà l'emblema de la solidaritat de la gent de la comarca. Una colla d'atletes organitzats sota la plataforma Collbaix Solidari han decidit repetir l'experiència que fa tres anys que fan: per cada Collbaix pujat, es destinarà un euro per a la recerca contra el càncer. El que variarà (una mica) seran les hores: en comptes de ser vint-i-quatre seran vint-i-vuit.
 

Durant vint-i-vuit hores, els ascensos al Collbaix se solidaritzaran amb La Marató de TV3 Foto: CECB


Amposta

La Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta obrirà les seves portes diumenge per fer un Taller de cuina en anglès on els més petits podran fer un pastís sense ús del foc (inscriure's costa 2 euros, que aniran a La Marató). A les 10 també es vendran dolços per recaptar fons. I com tots els anys, el Club de Gimnàstica Rítmica d'Amposta celebra el Festival de Nadal. Aquest any, a les 17.30 hores, recolliran diners entre els assistents per destinar-los a la lluita contra el càncer.

Sort

A les dues del migdia de diumenge, l'Associació Cultural Sardanistes de Sort organitza un dinar popular, i posteriorment tindrà lloc la Ballada de sardanes per recaptar diners per La Marató de TV3. A la una del migdia també hi haurà la botifarrada popular solidària a la terrassa de l'hotel Port Ainé a partir de les 13h. 

Puigcerdà

A les 9.30 del matí de diumenge es farà la Pujada solidària amb esquis de muntanya, raquetes de neu, grampons, o com es vulgui, des del Pla de l'Anyella al cim del Puigllançada, una iniciativa de preu voluntari (5 euros o la voluntat), també destinats a la lluita contra el càncer. com en totes les iniciatives d'aquest cap de setmana.