Berlanga, sobre la sentència de Bustos: «Perdonar multes arbitràriament és una enorme manca de respecte a la ciutadania»

Recorda que tenien un "encàrrec" de la ciutadania per "tancar una etapa de males pràctiques"

El primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga
El primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga | Albert Segura
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:38h
L’Ajuntament de Sabadell ha reaccionat a la sentència de tres anys de presó per a l’exalcalde Manuel Bustos per tràfic d’influències en la retirada de multes a familiars. Ho ha fet a través del primer tinent d’alcalde i regidor de Transparència, Joan Berlanga. “Perdonar unes multes arbitràriament és, entre altres coses, una enorme manca de respecte per ala ciutadania i per al servei públic”, ha manifestat en un comunicat. 
 
Berlanga ha celebrat la decisió de la justícia i ha recordat que era un “encàrrec” de la població “tancar una etapa de males pràctiques per iniciar-ne una de nova en què això no torni a passar i en què s’exigeixen totes les responsabilitats”.
 
També ha apuntat que el dictamen reconeix el dret a recuperar les costes processals, ja que és acusació particular de la peça 30 del cas Mercuri. El consistori, ha remarcat, “seguirà treballant en la lluita contra la corrupció”, tant en l’àmbit judicial com la construcció d’un ajuntament “el més incorruptible” possible.