La 36 Temporada de Dansa del Centre Cultural tindrà 19 funcions per arribar als 14.000 espectadors

Els americans Alley II tornen a Terrassa, sent un dels plats forts del programa

La presentació de la nvoa temporada
La presentació de la nvoa temporada | Albert Hernàndez
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:01h
Els espectadors de la dansa al Centre Cultural Terrassa s’han doblat en els últims tres anys. El 2015 es van registrar més de 5.500, en 10 funcions, enguany la xifra ha pujat fins als 11.758, en 17 espectacles. De cara al nou curs, “la idea és arribar als 14.000” entre les 19 cites que s’han programat per a 2019, tal com ha assegurat el president de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, Ignasi Cusidó, aquest divendres en la presentació de la 36 Temporada BBVA de Dansa.
 
Per aconseguir-ho, l’equipament ha dissenyat una farcida agenda al llarg de 2019. “Si hagués de definir els dos plats forts: serien els americans Alley II i la gala amb els millors ballarins i solistes” del panorama actual, ha apuntat el director del Centre Cultural, Adrià Fornés.
 
Ha posat l’accent en els americans -actuaran el 16 de març-, que repeteixen, després que l’any passat fessin l’única aturada a l’estat espanyol a Terrassa. Fornés ha volgut destacar tot el programa “em sembla que hi ha molt bones propostes” i en aquest sentit, ha citat el 30 aniversari de Víctor Ullate, que representarà 18 peces d’aquestes tres dècades  -el 27 d’abril- i el Rèquiem de Mozart de la companyia de Maria Rovira Crea Dance Foundation –el 19 i 20 d’octubre-, amb “els espectadors al voltant de l’escenari”, gràcies a la versatilitat del Centre Cultural.
 

El director del Centre Cultural desgranant l'agenda de 2019 Foto: Albert Hernàndez


El gener arrencarà la temporada amb cinc representacions del Ballet de Catalunya de El Trencanous, dues de les quals seran per a escolars de la ciutat. “Hem hagut d’ampliar a tres funcions, a l’exhaurir les entrades”, ha dit Fornés. Tot i així, el tret de sortida oficial serà els dies 16 i 17 de febrer amb aquesta cita que comptarà amb els millors ballarins, Gala de ballarins catalans al món. “És important, perquè intenten quadrar agendes”, ha afirmat.   
 
Referent de la dansa
 
Per tot plegat, “ens converteix en el referent indiscutible de la dansa a Catalunya”, ha subratllat Cusidó. Una afirmació que ha compartit l’alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, afegint que l’equipament compta amb una “oferta extraordinària”.  
 
Tant Cusidó  com Fornés han presumit del projecte Exploradors de la Dansa i de la “consolidació” del Ballet Catalunya, que ara fa una mica més d’un any va convertir el Centreu Cultural en la seva seu. Precisament, la companyia estrenarà producció, La ballarina de Picasso el 7 d'abril.