Miki: «Estic súper orgullós d'haver cantat en català a OT»

El cantant terrassenc s'ha quedat a les portes de la final del concurs televisiu

Miki Nuñez a Operación Triunfo
Miki Nuñez a Operación Triunfo | TVE
Redacció
13 de desembre del 2018
Miki Nuñez ha estat l'últim concursant a abandonar l'acadèmia abans de la gala final, que es farà la setmana vinent. El cantant terrassenc, ha assegurat que està molt satisfet i que arribar fins a la semifinal "ha estat un èxit". Ho ha dit a la roda de premsa que ha ofert aquest matí a través d'Skype. Miki ha explicat que aquesta passada nit no ha dormit gens "ni un minut", ha especificat. 

A diferència de la resta de concursants expulsats, la proximitat entre l'acadèmia, situada al Parc Audiovisual de Catalunya (a Terrassa) i casa seva, també en aquesta ciutat del Vallès Occidental, li ha permès anar a dormir a casa amb els seus. Precisament, viure tan a prop de l'acadèmia l'ha fet tenir sentiments d'enyorança. "Era una mica estrany saber que estava tan a prop però alhora tan lluny", ha expressat. 

 

El concursant terrassenc Miki Nuñez s'ha quedat a les portes de la final d'"Operación Triunfo". Ha defensat la cançó "Some nights" però no ha estat suficient per aconseguir un lloc a la final, que se celebrarà el pròxim dimecres 19 de desembre. Ara el públic podrà votar entre Natalia, Famous, Sabela, Alba i Júlia per decidir qui serà el pròxim guanyador del concurs de RTVE. 
 


Durant el seu pas pel concurs Miki considera que "sempre he estat 100% igual amb càmeres i sense elles. En tot moment he estat jo, com sóc a la meva vida". De fet, segons amics pròxims al concursant a qui ha tingut accés LaTorre, asseguren que "sempre s'ha mostrat tal com és ell, natural, familiar, divertit, transparent". 

Per ell l'acadèmia d'OT ha estat "com un màster en música, emoció i companyerisme". També ha remarcat que n'ha sortit el mateix Miki que va entrar però amb molts més coneixements i vivències que es veuran reflectides en la música. 

Miki ha estat l'únic concursant de l'edició que ha sigut dues vegades favorit. "Estic molt content i vull donar les gràcies a tota la gent que m'ha votat". Diu que encara no ha entrat a les xarxes socials però que "està preparat per qualsevol cosa", en relació a persones que mostraran la seva admiració cap a ell però també les que el rebutjaran. 
 

Miki Nuñez, de OT durant l'entrevista


El de Terrassa també ha estat protagonista perquè ha estat el primer a cantar una cançó en català de la història del concurs. Ho va fer a la gala número 9 amb el tema Una lluna a l'aigua de Txarango, amb la qual també es va guanyar el lloc de favorit. "Vivim en un Estat on hi ha moltes llengües, per què no cantar en català?", ha expressat Miki qui ha afegit que "estic súper orgullós d'haver-ho fet". 

Miki va ser un dels 16 escollits per entrar a l'acadèmia amb la cançó de "Prefiero" i des d'aleshores han estat diversos els gèneres musicals que ha cantat. Tant el jurat com ell mateix es troba còmode amb la música festiva però ha manifestat que també li agradaria fer coses més íntimes. Miki diu que ha compost "mitges cançons" dins de l'acadèmia i que té ganes de rodejar-se de persones perquè surti alguna cosa "preciosa".