500 diputats i exdiputats de 25 països exigeixen l'alliberament de Forcadell

La vicepresidenta del Parlament Europeu, Heidi Hautala, i la copresidenta del Grup dels Verds Europeus, Ska Keller, són alguns dels noms de primera línia que signen un manifest per la llibertat de la expresidenta del Parlament

Carme Forcadell en una imatge d'arxiu al Parlament.
Carme Forcadell en una imatge d'arxiu al Parlament. | Adrià Costa
Redacció
13 de desembre del 2018
Actualitzat el 14 de desembre a les 9:37h

500 diputats i exdiputats de 25 països diferents exigeixen l'alliberament immediat de l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Tots ells -entre els quals hi ha la vicepresidenta del Parlament Europeu, Heidi Hautala, i la copresidenta del Grup dels Verds Europeus, Ska Keller- han signat un manifest que denuncia l'"injust" empresonament de la també expresidenta de l'ANC per "permetre el debat parlamentari.

L'escrit, impulsat pels expresident del Parlament Joan Rigo, Ernest Benach i Núria de Gispert compta amb el suport de 35 eurodiputats de països com Alemanya, França, Regne Unit, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Bèlgica, Portugal, Suècia, Estònia, Eslovènia, Luxemburg i l’estat espanyol.

A més de l’adhesió de diputats de Junts per Catalunya, Esquerra, la CUP i Catalunya en Comú al Parlament de Catalunya, han subscrit ja el manifest diputats dels parlaments de Quebec, Xile, França, Portugal, Bèlgica, Dinamarca, Estònia, Gal·les, Alemanya, Irlanda, Islàndia, Noruega, Suècia, Regne Unit, i Finlàndia, així com el Congrés dels Diputats, el Senat, i els parlaments del País Basc, Navarra i Galícia.

En total, el text compta actualment amb el suport de diputats de 25 països diferents (19 estats) i d’una trentena de cambres legislatives. El manifest denuncia que "la utilització de la justícia penal com a instrument de coacció de l’activitat d’un parlament és incompatible amb els principis que regeixen les democràcies parlamentàries", reclama "l’alliberament immediat" de Forcadell i insta a "resoldre per vies no penals els conflictes institucionals i polítics".

El manifest es presentarà en un acte institucional aquest dijous a les vuit del vespre al Parlament de Catalunya.