Castellar crea un parc infantil inspirat en el drac de Sant Llorenç

Tindrà elements de l'edat mitjana com un castell i un poblat medieval

La recreació del nou parc infantil
La recreació del nou parc infantil | Ajuntament de Castellar del Vallès
Redacció
16 de desembre del 2018
L’Ajuntament de Castellar del Vallès renovarà l’àrea de jocs infantils de la plaça de la Fàbrica Nova que estarà inspirat en la llegenda del Drac de Sant Llorenç del Munt. La idea és que els infants puguin jugar i alhora aprendre una història molt arrelada a la tradició popular. Per això, hi haurà panells informatius que explicaran la llegenda i representarà l’època medieval amb una diversitat de jocs gegants on predominarà la fusta càlida de robínia.

Una de les característiques serà la potencialitat per desenvolupar el joc de tipus simbòlic que afavoreix les habilitats socials i cognitives. Així, els nens i nenes podran viatjar fins a l’edat mitjana gràcies a diversos elements com ara un castell i un poblat medieval que contindrà tobogans, ponts, trepa, tirolina, gronxadors i casetes, entre d’altres.

El drac, sobre el qual es podrà passejar pel seu cos, serà una estructura niu que simbolitzarà La Mola. Un recorregut d’equilibris amb elements lúdics i un carrusel inclusiu. També hi ha pensat un amfiteatre on podran fer representacions. A més, un camí amb diferents textures travessarà el parc al mateix temps que permetrà treballar el sentit del tacte i en el qual podran trobar pissarres, un trencaclosques i un fotomural.

Per tal de fer-ho possible, s'invertiran 270.000 euros i anirà acompanyada de l’habilitació de 15 noves places d’aparcament a la zona. Els jocs infantils que hi ha actualment instal·lats a la plaça es reaprofitaran en altres espais.