L'Ajuntament ja sabia que s'ampliaria la querella per l'ITF, segons Smatsa

El gerent, Eugenio Díaz, assegura que se’ls va comunicar en els acords per retirar l’ERO

Eugenio Díaz, en una foto d'arxiu
Eugenio Díaz, en una foto d'arxiu | Juanma Peláez
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:24h
Smatsa assegura que l’Ajuntament de Sabadell ja sabia que s’havia ampliat la querella contra l’alcalde, Maties Serracant, i el regidor de Serveis Centrals, Lluís Perarnau. Així ho ha expressat el gerent de l’empresa, Eugenio Díaz, en declaracions a NacióSabadell, on explicita que es va traslladar la situació al govern municipal el passat 2 de desembre, quan es va acordar fer marxa enrere a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar part de la plantila.

"Nosaltres en aquella reunió els ho vam comunicar, hem intentat per la via administrativa aturar la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF), i per això es va fer un contenciós administratiu, però l’Ajuntament va fer un moviment legal que buscava que el jutge no entrés en la petició de mesures cautelars que demanàvem, així que no ens va quedar una altra via que no fos la judicial per defensar els nostres drets", ha explicat Díaz. El gerent també apunta que tant l’empresa com l’Ajuntament han estat buscant fórmules administratives per suspendre la ITF, sense que això hagi estat possible a dia d’avui.

Per tot plegat, es mostra “sorprès” del comunicat fet pública quest dimecres, i manté que en la reunió del 2 de desembre es va acordar no fer-ne més. “L’acord era de treballar, i ens sorprèn que se segueixin enviant comunicats, potser per tranquil·litzar els membres de la Crida per Sabadell”, afegeix.

Des del 2 de desembre, empresa i Ajuntament s’han reunit un cop, i tot i que aquesta setmana estava agendada una altra reunió, no s’ha produït. “L’Ajuntament no l’ha volgut fer, divendres en tenim una altra, en principi per valorar la feina feta en les dues reunions anteriors, però en lloc de la trobada ens hem trobat amb un nou comunicat”, sentencia.