​El Cava per la Llengua, la iniciativa de la Plataforma per la Llengua «per millorar la situació» del català

S'ha fet un tiratge de 10.000 ampolles en una edició especial

L'edició especial de les ampolles al prestatge
L'edició especial de les ampolles al prestatge | Albert Hernàndez
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:54h
La Plataforma per la Llengua i la bodega Sumarroca han editat 10.000 ampolles de cava per "millorar la situació" del català. Es tracta del projecte anomenat El Cava per la Llengua, i que s'ha presentat aquest dimecres a l'Esclat de Sant Cugat del Vallès, inaugurat fa pocs dies  i el més gran de Catalunya. El producte l'ha presentat el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, el dia que l'entitat compleix un quart de segle de vida.

És el cinquè any que es duu a terme una iniciativa conjunta entre l’entitat i la firma de vins i caves catalans, i que ha permès recollir uns 50.000 euros. Enguany, un euro i escaig, dels 7,95 de cada ampolla, anirà destinat als projectes de la Plataforma per la Llengua. Escuder ha recordat que, gràcies a promocions d'aquest tipus, per exemple, es va aconseguir que el 2003, i després de molts anys, "el 97% dels vins i caves s’etiquetessin en català".
 

Els brindis amb el Cava per la Llengua Foto: Albert Hernàndez


Aquesta edició especial d’enguany "és cava brut reserva amb varietats de xarel·lo, parellada i macabeu" i "un petit de chardonnay", ha afegit el director general de Sumarroca, Josep Puig. En aquest sentit, ha assegurat que el projecte "quadra" amb "el compromís de Sumarroca" a Catalunya. Puig ha subratllat que "queden molt poques" de l’edició anterior.  

El disseny de l'ampolla és de l'artista Jaume Borrell, Perejaume, que ha explicat que es tracta d'un plànol d'Eduard Fontseré de l'Observatori del Turó de l'Home, situat al massís del Montseny.