VÍDEO La divertida manera d'entrar a quiròfan dels infants al Taulí

És una altra acció de la campanya per convertir la planta de Pediatria en un en un fons marí

Un infant dirigint-se al quiròfan amb el cotxe de joguina
Un infant dirigint-se al quiròfan amb el cotxe de joguina | Hospital Parc Taulí de Sabadell
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:09h

L'entrada a quiròfan s'acostuma a fer en una llitera i amb la banda sonora de les rodes que l'aguanten camí de la sala. Uns condicionants que no contribueixen, en línies generals, a rebaixar l'estrès i la tensió prèvia a una intervenció. Si això es trasllada a infants, encara és més evident. Doncs, contra això han trobat el remei a l'Hospital Parc Taulí. 

Concretament, al Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) els infants arriben a quiròfan en cotxe i fins i tot escoltant la seva música favorita. Així ho han volgut les professionals d’infermeria del CQA, inspirant-se en l’experiència d’un hospital d’Oklahoma (Estats Units), que ha obtingut uns resultats excel·lents en la reducció de l’estrès i l’ansietat prequirúrgica, tant dels infants com de les seves famílies.

El director mèdic de Cirurgia Pediàtrica del Taulí, Bernardo Núñez, ha afirmat que “el joc, com a distracció, és una excel·lent manera de disminuir els nervis davant d’una cirurgia que causa ansietat i, en el cas dels més petits, és una tècnica que funciona a la perfecció”.

Aquesta nova joguina al CQA ha estat possible gràcies a l’Onada de Petits Somriures del Parc Taulí, la campanya que busca convertir l'espai en un fons marí i que fa uns dies va inaugurar la reforma del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP). Malgrat que no és la primera experiència d'aquest tipus a un hospital de l'estat espanyol, sí que seria el primer català que posa en marxa petits vehicles en direcció al quiròfan.