L’Ajuntament de Badia demana la prohibició d’exhibicions i l’activitat recreativa a l’aeroport de Sabadell

Reivindiquen que preval la seguretat de la població que envolta la infraestructura

L'avioneta accidentada a Badia
L'avioneta accidentada a Badia | Juanma Peláez
Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:59h
L’accident aeri, amb dues víctimes mortals, del passat divendres a l’aeroport de Sabadell ha obert el debat sobre la idoneïtat d’una infraestructura d’aquest tipus envoltada de nuclis urbans i de la seguretat que suposa. L’Ajuntament de Badia s’hi ha sumat exigint el “trasllat immediat” de l’activitat recreativa i la prohibició d’exhibicions. És a dir, ha remarcat el consistori, “prescindir d’aquelles activitats que s’allunyin de ser un servei públic general”.

Unes demandes que s’han reclamat davant la impossibilitat del tancament de l’aeroport o que es traslladi aquesta activitat. L'objectiu és "minimitzar el risc d’accidents”, amb la reducció del nombre de vols que tenen com a punt d’arribada o sortida Sabadell. “No podem prioritzar el legítim interès de les persones per gaudir del seu temps lliure pilotant avionetes i situar-lo per sobre de la seguretat i el benestar de tota una població”.

El consistori, a més, ha apuntat una altra de les conseqüències que han de patir els veïns és la contaminació acústica i ambiental. També ha volgut posar en valor “la resposta immediata i professional” del personal de l’aeroport, dels cossos de seguretat i els serveis d’emergència.

Ha recordat que el 2005, arran de dos accidents, també amb víctimes mortals, es va fer “front comú” entre els alcaldes de Barberà, Badia i Sant Quirze, juntament amb entitats veïnals, cíviques, socials, polítiques i sindicals per defensar el trasllat de les activitats.

L’Ajuntament de Badia ha manifestat el seu suport i el condol a les famílies de les dues persones mortes en l’accident aeri. “Lamentem enormement la pèrdua d’aquestes vides humanes”, ha expressat i s’ha posat a disposició en aquests “moments tan difícils”.