El sol s'obrirà pas en un ambient cada cop més fred

El termòmetre va avall

Farà un xic més de fred
Farà un xic més de fred | Jordi Rodoreda
Redacció
10 de desembre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts hi haurà el poc ennuvolat per franges de núvols alts i prims fins al vespre; a darrera hora del dia n'arribaran també de mitjans per l'oest del país. Independentment, hi haurà intervals de núvols baixos fins a migdia a punts de la depressió Central, sector central del litoral i prelitoral i valls del Prepirineu, que localment persistiran durant tota la jornada a punts del nord de la depressió Central i de fondalades del Prepirineu.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa, tot i que a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà el descens serà moderat i puntualment acusat. Hi haurà inversió tèrmica matinal. Oscil·larà entre - 5 i 0 °C al Pirineu i Prepirineu, entre -2 i 3 °C a la depressió Central i al prelitoral nord, entre 1 i 6 °C al prelitoral central i sud i al litoral nord i entre 5 i 10 °C a la resta del litoral.

Pel que fa a la temperatura màxima serà semblant en general, malgrat que serà més baixa al nord de la depressió Central i valls del Prepirineu. Arribarà a valors d'entre 13 i 18 °C al litoral i prelitoral, d'entre 4 i 9 °C al nord de la depressió Central i a fondalades del Prepirineu i d'entre 8 i 13 °C a la resta del país.