VÍDEO Moren els dos ocupants de l'avioneta que s'ha estavellat a Badia del Vallès

L'aparell ha impactat contra una benzinera quan anava a fer la maniobra d'aterratge

L'avioneta accidentada a Badia del Vallès
L'avioneta accidentada a Badia del Vallès | Bombers
Albert Segura / Anna Mira
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 22:36h
Els dos tripulants d'una avioneta han mort aquest divendres quan l'aparell s'ha estavellat en una benzinera de Badia del Vallès quan es disposava a aterrar a l'aeroport de Sabadell. En un primer moment, s'ha informat de la mort d'una persona però el SEM ha confirmat poc després que finalment són dues les víctimes mortals. El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha traslladat al lloc dels fets i ha explicat que l'avioneta havia sortit aquest matí de Sabadell cap a la Cerdanya, on haurien passat el dia i en el moment de l'accident tornaven a l'aeroport valles.

Buch també ha explicat que a hores d'ara les víctimes ja han estat identificades i que a la torre de control de l'aeroport hi ha els serveis d'atenció psicològica per les famílies, que ja han estat avisades. 

Pel que fa a les causes de l'accident, ni des d'Interior ni tampoc els responsables de bombers i policia han volgut anticipar-se i asseguren que caldrà investigar els fets per conèixer els motius de l'accident mortal. 
 
A hores d'ara s'està buidant el combustible de l'avió i els bombers esperen la comitiva judicial que haurà de determinar si l'excarceració de les víctimes es pot fer una vegada s'hagi baixat l'avió o s'haurà de fer des de dalt mateix. El cap de guàrdia de la regió metropolitana nord de Bombers, Guillem Recio, ha explicat que l'avió està assegurat i que "no hi hauria cap problema si s'ha de fer l'excarceració a dalt". 

Un dels pilots que ha aterrat just abans de l'incient ha explicat, en delcaracions a NacióSabadell, que no sap el què pot haver passat. El pilot, que ha volgut mantenir el seu anonimat, ha explicat que "quan he abandonat la pista despres d'aterrar, la torre de control ens ha avisat que ens esperéssim perquè tenia una avioneta que havia desaparegut". 
 L'avioneta havia d'aterrar a la pista 3-1 de l'Aeroport de Sabadell i per causes que encara es desconeixen s'ha estavellat a una benzinera de Badia del Vallès. La gasolinera on ha impactat l'aparell en aquell moment només hi havia una treballadora que ha estat la que ha trucat al telèfon d'emergències per avisar de l'accident. En declaracions a NacióDigital, ha explicat que ha sentit un fort cop i que l'edifici s'ha mogut com si fos un terratrèmol. La part superior de la gasolinera està desocupada i s'utilitza com a magatzem.

Protecció Civil ha activitat el pla AEROCAT degut a l'accident.  La Policia Local ha tallat l'accés entre Badia del Vallès i Sabadell. L'edifici on s'ha estavellat l'avioneta està situat en aquesta carretera que connecta els dos municipis i està relativament a prop de la pista d'aterratge de l'aeroport de Sabadell. 
 

Accident d'avioneta a Badia del Vallès Foto: Albert Segura



Fins al lloc, s'hi ha desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques i la Policia Local. Com a conseqüència de l'accident, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Aerocat.