Llibertat amb càrrecs per als dos detinguts a Terrassa durant la manifestació antifeixista

Els detinguts s'han negat a declarar al jutjat de guàrdia

Manifestació antifeixista a Terrassa
Manifestació antifeixista a Terrassa | Anna Mira
Redacció
07 de desembre del 2018
El jutjat de Terrassa en funcions de guàrdia ha deixat aquest divendres al matí en llibertat amb càrrecs els dos detinguts aquest dijous al vespre durant la manifestació antifeixista. Els dos arrestats dels CDR han estat traslladats des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra i s'han acollit al seu dret a no declarar.

El jutge els atribueix un delicte de desordres públics. D'altra banda, el Síndic també s'ha adreçat als ajuntaments de les dues localitats, Girona i Terrassa, per sol·licitar-los informació sobre les comunicacions rebudes de les convocatòries d'actes i de les manifestacions organitzades, i també sobre les actuacions dutes a terme pels governs municipals respecte a aquests actes.

Per la seva banda l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha condemnat els "fets violents" que van tenir lloc dijous a la plaça del Primer de Maig de Terrassa, quan els Mossos d'Esquadra van carregar contra manifestants antifeixistes que protestaven per la presència de Vox a la ciutat per celebrar els 40 anys de la Constitució."Estic molt preocupat pel que ha passat avui", ha indicat Vega a través de les xarxes socials.
  Després del xoc, els manifestants s'han enfrontat contra els agents dels Mossos, a qui han tirat diversos objectes. Tres dels antifeixistes, de fet, han resultat ferits, un dels quals amb el cap obert i que ha hagut de ser traslladat pels serveix d'emergències. La diputada terrassesnca de la CUP, Maria Sirvent, i una desena de persones més han resultat ferides.