Sabadell

​Licitades les obres de creació del Parc de les Aigües

Es tracta de la tercera i última fase del projecte

per Redacció, 7 de desembre de 2018 a les 16:23 |
Recreació del parc de les Aigües de Sabadell | Cedida
L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat l’expedient per contractar l’empresa que farà les actuacions de transformació del parc de les Aigües, al barri de Can Llong, per tal de convertir-lo en una zona verda de referència per a tota la ciutat. L’obra té un pressupost de licitació de 4.099.521,39€ i un termini previst d’execució de 12 mesos. Es tracta de la tercera i última fase d’obres de construcció del parc.

L’objectiu del projecte és assolir que el parc esdevingui una infraestructura verda i que tingui rellevància des del punt de vista mediambiental. Es pretén aconseguir un espai per a la ciutat que respongui a als següents criteris:


- Naturalització mitjançant la reserva d’espais lliures sense usos intensius per part de la població; la potenciació de l’ús d’espècies vegetals autòctones; i l’afavoriment de creació de petits mosaics de paisatge.

- Sostenibilitat amb espais de manteniment extensiu i vegetació de baix manteniment; amb la integració en el projecte del cicle de l’aigua, des de la reducció de l’aigua d’aportació fins a la incorporació final de nou en el subsòl de les aigües pluvials; i amb la plantació de l’arbrat, com l’element verd més eficaç per millorar la resiliència enfront del microclima urbà. 

- Ús social a partir de la creació d’espais on s’afavoreixi la interacció entre la ciutadania (jardins productius, espais de joc i esportius) i afavorint la participació ciutadana en el disseny i la gestió.

Les empreses interessades compten amb un període de 26 dies naturals per a la presentació de proposicions, des de l’endemà de la publicació de l’anunci de licitació al Perfil del Contractant. Es preveu iniciar les obres durant el primer trimestre del 2019.

 

Participació