Ultimàtum de Torra a Buch perquè faci canvis als Mossos en quatre dies

El president de la Generalitat exigeix al conseller d'Interior que faci canvis a Interior abans del dimarts després de les càrregues a Terrassa i Girona

El president Quim Torra, durant una reunió del Govern
El president Quim Torra, durant una reunió del Govern | ACN
Redacció
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:40h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit al conseller d'Interior, Miquel Buch, que faci canvis als Mossos de forma immediata després de les càrregues policials que aquest dijous es van produir a Terrassa i a Girona contra manifestants antifeixistes. El president no ha dubtat en fixar un ultimàtum i li ha donat un termini de quatre dies -fins dimarts- per efectuar modificacions després de les crítiques rebudes. 

Conscient del malestar generat, Buch ja ha assegurat aquest divendres a diversos mitjans que "no li tremolarà el pols per fer fora agents de la Brimo" si, un cop revisades les imatges, es comprova que hi ha policies que no es van ajustar als principis de gradualitat i proporcionalitat. "Algunes de les actuacions d'ahir no van seguir el protocol. I en el cas que la resolució de l'expedient ho acabi concloent, no em tremolarà el pols per fer fora els agents de la Brimo", ha afirmat. 
 

Manifestació antifeixista a Terrassa Foto: Anna Mira


I és que la pressió contra el conseller ha anat en augment no només per les carregues policials i els detinguts, sinó perquè també durant l'actuació policial en va sortir ferida la diputada de la CUP Maria Sirvent, a qui els agents van disparar un projectil de foam a la mà mentre la dirigent atenia una menor que estava a terra. Les primeres peticions de dimissió del conseller Buch van arribar després del darrer cap de setmana de setembre i de la jornada de l'1-O, quan agents van carregar contra les manifestacions convocades pels CDR.