Maties Serracant demana explicacions per les càrregues dels Mossos a Terrassa i Girona

A la cocapital vallesana les càrregues han deixat una vintena de ferits

Manifestació antifeixista a Terrassa
Manifestació antifeixista a Terrassa | Anna Mira
Redacció
06 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:28h
Els Mossos d'Esquadra han carregat contra manifestants antifeixistes a Terrassa. La diputada terrassenca de la CUP, Maria Sirvent, ha estat una de les ferides en rebre l'impacte d'un projectil de foam a la mà. A falta del recompte oficial, segons ha pogut saber NacióSabadell hi hauria una vintena de ferits, de diversa consideració. 

A través d'una piulada, l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha demanat explicacions davant les càrregues policials que considera que "no tenen cap mena de justificació".
 
La càrrega de Terrassa

A banda de Sirvent, un altre dels ferits ha estat el secretari l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Terrassa. El coordinador de l'ANC a Terrassa, Mario Soria, ja ha denunciat els fets que els considera una "repressió excessiva". Jovent Republicà de Terrassa també ha fet una piulada condemnant la violència. 
 
Després del xoc d'aquest dijous al matí a Girona, la policia catalana també ha protagonitzat una dura actuació contra activistes que protestaven per un acte de Vox a la co-capital vallesana i que no han pogut accedir a l'espai dels ultres pel cordó policial que els protegia.
  Després del xoc, els manifestants s'han enfrontat contra els agents dels Mossos, a qui han tirat diversos objectes. Tres dels antifeixistes, de fet, han resultat ferits, un dels quals amb el cop obert i que ha hagut de ser traslladat pels serveix d'emergències.
  La diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha estat ferida per un projectil de foam a la mà llençat pels Mossos mentre ajudava a una menor que era al terra, amb un impacte al cap. Ara mateix, Sirvent està a urgències per posar parte mèdic.

Un cop desconvocada la concentració antifeixista, un grup de manifestants s'ha quedat i s'ha enfrontat als agents dels Mossos amb diversos objectes contundents. És llavors quan han carregat.
 

Finalment, els Mossos han disparat salves per dispersar els manifestants antifeixistes, moment en què la tensió s'ha reduït al carrer després d'unes dures escenes d'enfrontament.
 
El partit de Santiago Abascal havia organitzat aquesta tarda un acte d'homenatge al 40è aniversari de la Constitució espanyola a la plaça 1 de maig Terrassa. Diversos col·lectius antifeixistes de la ciutat s'havien mobilitzat per impedir la concentració de Vox i s'han viscut moments de tensió.
  Un cordó policial ha impedit l'accés dels grups antifeixistes a la plaça on es produïa l'acte de Vox. En aquest, els participants han llegit diversos articles de la Carta Magna i s'ha homenatjat la mateixa.

En un moment de la concentració antifeixista, que s'han reunit a les 16h d'aquesta tarda a la Plaça de l'Aigua, han cremat la Constitució espanyola i diverses banderes d'Espanya.