Un autobús que combina el sistema híbrid i elèctric 100% circula per Sabadell

Ho farà durant deus dies a les línies 1, 2 i 3, i els festius, a la línia F5

El vehicle en període de proves que circula per Sabadell
El vehicle en període de proves que circula per Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
04 de desembre del 2018
Des d'aquest dimarts i durant deu dies, fins al 13 de desembre, circula per Sabadell un autobús híbrid parcialment elèctric. És una prova pilot de circulació dins el nucli urbà i que gestiona Transports Urbans Sabadell (TUS), la cooperativa que opera els autobusos urbans de la ciutat.

És un vehicle que circula en mode 100% elèctric per determinades zones i pels principals eixos de la ciutat, com l’avinguda de Matadepera, l’eix central i l’avinguda de Barberà, on les condicions orogràfiques i de trànsit afavoreixen aquesta modalitat. Ho farà de dilluns a dissabte a les línies 1, 2 i 3, i els festius, a la línia F5.

Són els ¡ autobusos híbrid Veris.12 Partial Electric, de 12 metres de longitud, sostenibles i eficients, amb una tecnologia mixta i de tracció elèctrica contínua de 180 kW de potència, desenvolupat per l’empresa Vectia. L’emmagatzematge d’energia es fa per mitjà d’una bateria de gran capacitat, que permet fer fins al 50% del recorregut amb zero emissions i sense necessitat de càrregues externes.