Interior preveu un augment de l'ús de pistoles elèctriques per part de les policies locals

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dilluns l'ús de pistoles Taser per part dels agents de les policies municipals

Pistola elèctrica que hi ha a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Granollers.
Pistola elèctrica que hi ha a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Granollers. | Jaume Ventura
03 de desembre del 2018
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dilluns la resolució sobre el protocol d'ús de pistoles elèctriques per part dels cossos de policia locals de Catalunya. Un cop publicada, la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto ha previst que la utilització de les pistoles Taser incrementi a les policies municipals catalanes.

La publicació al DOGC recorda que la llei 16/1991 recull que les policies policials tenen les competències necessàries per incorporar l'eina, mentre que el decret 219/1996 preveu que els ajuntaments s puguin dotar els agents de les seves policies locals de nous mitjans de defensa, sempre que estiguin homologats per les autoritats competents.

Aprovació del Parlament el 2016

La Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya va aprovar el 6 de juliol del 2016 la utilització de pistoles Taser per part dels Mossos d'Esquadra, amb els únics vots en contra de Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP.

Els Mossos les van començar a utilitzar al juny i ara, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha firmat la resolució per la qual es defineix els protocols que hauran de tenir en compte les policies locals a l'hora d'utilitzar-les, que es van aprovar el 5 de novembre.

Un cop publicat el protocol, Interior preveu que creixi el nombre de cossos policials municipals que utilitzin les Taser. Actualment, una quarantena de policies locals ja tenen pistoles elèctriques.