Smatsa trasllada als treballadors tota la documentació de l'ERO

Els empleats han decidit en assemblea desconvocar la vaga

Treballadors d'Smatsa concentrats davant l'Ajuntament de Sabadell
Treballadors d'Smatsa concentrats davant l'Ajuntament de Sabadell | NS / Cedida
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:53h
L'empresa Smatsa ha enviat als representants dels treballadors tota la documentació referent a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que havia de suposar l'acomiadament de 43 empleats. Aquest expedient, finalment, s'ha tirat enrere i que ha dut als empleats a desconvocar la vaga prevista per avui i demà.

"Durant el matí d'avui s'han realitzat els tràmits oportuns per a la retirada de l'ERO i la MSC plantejats (...) ja tenim en el nostre poder el document del registre de la retirada de l'ERO i de la MSC que ha realitzat l'empresa Smatsa, per tant, ja podem anticipar a tothom que en no haver causa que justifiqui la vaga plantejada, aquesta queda desconvocada oficialment", assenyala el comitè d'empresa a través d'un comunicat.
 
En el mateix comunicat, el col·lectiu agraeix la comprensió rebuda per part de l'entorn. La desconvocatòria és fruit de l'acord a què l'Ajuntament i l'empresa han arribat aquest diumenge, on Smatsa adquireix el compromís de retirar l’ERO aquest dilluns. En conseqüència, l’Ajuntament de Sabadell, tancarà l'arxiu de l’expedient administratiu de la intervenció per haver-ne desaparegut la causa.

Després de l'acord, pres diumenge al matí, part del comitè d'empresa es va reunir d'urgència a la tarda i ja al vespre amb l'empresa. No obstant, la decisió de continuar la vaga o desconvocar-la es va deixar en mans dels empleats, que s'havien de pronunciar aquest matí en assemblea.

Els treballadors estaven convocats a les 6.00 hores, i després d'una explicació i exposició dels arguments que els va traslladar ahir l'empresa, han acordat per majoria desconvocar la jornada d'aturades prevista per avui i demà. D'aquesta manera, el servei ja aquest dilluns serà de plena normalitat.