Els treballadors d'Smatsa mantenen la vaga d'escombraries per aquest dilluns

Els empleats decidiran en assemblea si es desconvoca després de l'acord entre empresa i Ajuntament

Treballadors d'Smatsa concentrats davant l'Ajuntament de Sabadell, dilluns passat
Treballadors d'Smatsa concentrats davant l'Ajuntament de Sabadell, dilluns passat | NS / Cedida
02 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:34h
Els treballadors d'Smatsa tindran l'última paraula i no serà fins aquest dilluns que decidiran si la vaga es manté o es desconvoca. Els professionals de la neteja viària i la recollida de les escombraries duran a terme, però, l'aturada prevista per aquest dilluns, 3 de desembre, amb la possibilitat que la desconvoquin per dimarts. 

La reacció és fruit de l'acord a què l'Ajuntament i l'empresa han arribat aquest diumenge, on Smatsa adquireix el compromís de retirar l’ERO aquest dilluns. En conseqüència, l’Ajuntament de Sabadell, tancarà l'arxiu de l’expedient administratiu de la intervenció per haver-ne desaparegut la causa.

Després de l'acord, pres diumenge al matí, part del comitè d'empresa s'ha reunit d'urgència a la tarda. Ja al vespre, els representants dels treballadors s'han reunit de nou, aquest cop amb els responsables de l'empresa, que els han traslladat part de la documentació en què es fa efectiva la retirada de l'expedient.

No obstant, fonts del comitè han assenyalat a NacióSabadell que aquest dilluns al matí se celebrarà una assemblea amb la totalitat dels treballadors. Serà llavors quan la plantilla decidirà quin és el futur de la protesta, i si finalment l'activitat torna a la normalitat, com a molt aviat dimarts.