L'Ajuntament de Sabadell desmenteix Smatsa i reitera la voluntat de diàleg

El consistori assegura que la proposta de l'empresa podria no ajustar-se a la legalitat

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
Redacció
01 de desembre del 2018
Actualitzat a les 21:13h
El comunicat de l'empresa Smatsa, concessionària del servei de neteja viària i la recollida de la brossa, que acusa l'Ajuntament de Sabadell de bloquejar la proposta per desconvocar la vaga d'aquest dilluns, ha tingut la rèplica del consistori. Ha assegurat que el suggeriment de la companyia no ha estat "avalada pels serveis jurídics i tècnics" i ha apuntat que podria no ajustar-se a la legalitat. 

L'alcalde, Maties Serracant, ha explicat que la concessionària "pretén imposar com a condició per retirar l'ERO és una mesura no inclosa en l'acord de ple, que en cap cas fa referència a la necessitat de trobar vies per suspendre l'aplicació de la ITF". Serracant ha subratllat que "la direcció de l'empresa hauria de retirar l'ERO". 

Tot i així, el batlle ha remarcat la voluntat de celebrar "les reunions que siguin necessàries per buscar noves vies que siguin viables", que garanteixin la prestació del servei i el manteniment de les condicions i els llocs de treball. En aquest sentit, les converses s'allargaran durant el cap de setmana. La voluntat, ha continuat, és "fer efectius els acords aprovats" en la sessió plenària del passat dijous.