Smatsa acusa l'Ajuntament de Sabadell de bloquejar una sortida a la vaga

Si no hi ha un acord entre les parts, l'aturada iniciarà dilluns

Els treballadors d'Smatsa, aquest dijous
Els treballadors d'Smatsa, aquest dijous | Dani Sánchez
01 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:34h
L'empresa Smatsa, concessionària del servei de neteja viària i la recollida de la brossa, acusa l'Ajuntament de Sabadell de bloquejar les propostes per permetre desconvocar la vaga de treballadors, prevista per dilluns. La protesta tindrà lloc després de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha anunciat l'empresa, i que suposarà acomiadar 43 treballadors.

En un comunicat, l'empresa assegura que l'alcalde, Maties Serracant, i la Crida per Sabadell "impedeixen una solució legalment viable, d'acord el criteri legal dels màxims responsables jurídics de l'Ajuntament, en considerar que no és políticament defensable davant els seus seguidors".

Aquest divendres, les parts van estar reunides fins vora la mitjanit, i aquest matí de dissabte han seguit les negociacions sense un resultat que impedeixi la vaga. "Tot i que la solució administrativa apuntada havia estat avalada legalment tant pel Secretari com pel màxim responsable dels serveis jurídics i l'advocat assessor del propi Ajuntament, l'alcalde i el partit al qual representa bloqueja aquesta solució argumentant que la veu políticament indefensable per al seu partit", assenyalen en un comunicat.

Davant d'aquesta decisió, que demostra, diuen, "una absoluta falta de voluntat per buscar una solució al conflicte, a més de demostrar la clara i evident voluntat d'incomplir amb el mandat de la moció aprovada pel ple", l'empresa assegura que es veuen en la situació d'haver de traslladar la situació a l'àmbit públic, davant la imminent vaga que deixarà la ciutat sense el servei durant dos dies, dilluns i dimarts, i que a partir del 17 de desembre agafarà forma de vaga indefinida.

"Ens sembla una falta de respecte amb la gravetat de la situació que tenim, acudir a una negociació anteposant els interessos d'un partit en concret als del conjunt de la ciutat, ja per endavant, volem deixar absolutament clar que, si bé ens asseurem a negociar les vegades que siguin necessàries, és imprescindible la presència d'interlocutors en els quals sigui manifesta la voluntat de diàleg i de buscar solucions", apunten en el text. Per això, adverteixen que només acceptaran un acord si es troba en la línia de la resolució del ple de dijous.