Castellar avisa Buch de la «precarietat» dels bombers voluntaris del municipi

Li ha reclamat que es prenguin mesures "d'urgència" per revertir la situació

Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:32h
Tasques d'extinció dels Bombers a l'incendi de Castellar
Tasques d'extinció dels Bombers a l'incendi de Castellar | Bombers
L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha enviat una carta al conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, avisant de la situació de "precarietat" que pateixen els Bombers Voluntaris del municipi.

També s'ha enviat al director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, al subdirector general operatiu i al subdirector general tècnic de la mateixa direcció i el cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord. Giménez ha assenyalat la "situació de desmotivació i de precarietat" que pateix el cos i que per extensió afecta la resta de la regió de Barcelona Nord.

A la carta s'ha traslladat el missatge que ha rebut el consistori vallesà del cos local sobre un "risc imminent de col·lapse operatiu" per la falta de recursos en l'àmbit formatiu, de material i del manteniment del parc de bombers, entre d'altres problemàtiques.

Giménez ha reclamat que es prenguin mesures "d'urgència" i les necessàries per revertir la situació, remarcant que seria injustificable deixar morir un model, que barreja bombers professionals i voluntaris, que ha demostrat les seves bondats. Ha recordat que a Castellar és "molt sensible al risc d'incendis", ja que el 82% del seu territori és no urbanitzable i és la porta d'entrada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.