S'activa el dispositiu per atendre les persones que dormen al carrer

En el dispositiu engegat l'any passat es van fer 243 intervencions

Redacció
01 de desembre del 2018
Aquest dissabte s'ha activat el dispositiu per atendre persones sense sostre que dormen al carrer en cas de condicions climatològiques adverses, és la mesura coneguda com a Operació Fred i que participen l’Ajuntament de Sabadell, la Policia Municipal, Actuavallès, la Creu Roja i Càritas.

Es tracta d'una iniciativa que dona resposta immediata a les necessitats d’aquestes persones quan s’activin plans d’emergència i les temperatures arribin a zero graus, així com quan es detecti risc de ventades o pluges fortes.

En paral·lel, una Unitat Mòbil d’Emergència Social de la Creu Roja està preparada per actuar en cas que la temperatura oscil·li entre 0 i 3 graus. Facilita sopar calent i mantes a persones sense sostre i, a més, els ofereix el trasllat al centre d’acollida de la Creu Roja, perquè puguin descansar, sopar, dutxar-se, canviar-se de roba i passar la nit.

243 intervencions

La passada campanya, es van fer 243 intervencions, 111 motivades pels episodis de fred i 132 resultants de l’actuació de la Unitat Mòbil d’Emergència Social de la Creu Roja. Van ser especials dos episodis. El primer va coincidir amb l’activació del dispositiu, el primer cap de setmana de desembre del 2017, davant el risc de baixes temperatures. Entre el divendres 1 i diumenge 3 de desembre es van atendre entre 13 i 17 persones.

El segon va tenir lloc entre el 23 i 27 de febrer, el que es va traduir en 104 atencions, entre actuacions al carrer i allotjaments al centre d’acollida de la Creu Roja i al centre municipal d’emergències.