VÍDEO i FOTOS Estudiants de la UAB tornen a tallar accessos al campus i esperen un nou «èxit» de jornada de vaga

Unes 300 persones passen la nit novament a la Facultat de Lletres

Estudiants arrossegant un contenidor a la plaça Cívica
Estudiants arrossegant un contenidor a la plaça Cívica | Albert Hernàndez
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:05h

Igual que aquest dimecres, estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tornat a tallar accessos al campus. S'han repartit per diferents punts, en el segon dia de vaga que el Sindicat d'Estudiants ha convocat arreu de l'Estat. La portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC-UAB), Laia Casas, ha afirmat que espera un nou "èxit" d'aturada universitària.

En el primer dia la vaga va tenir una massiva resposta, amb 11 de les 12 facultats amb assistència al voltant del 20%. Casas ha dit que "esperem que les aules estiguin buides o pràcticament" i també ha apuntat que la manifestació de Barcelona, programada per a les 12 hores, sigui "una gran" mobilització. 
 

Estudiants de la UAB arribant a la plaça Cívica Foto: Albert Hernàndez

L'accés de l'eix central de la UAB, tallat Foto: Albert Hernàndez

Una barricada muntada en una de les facultats del campus Foto: Albert Hernàndez


Casas ha recordat que demanen "un 30% de la rebaixa de les taxes universitàries", una reivindicació des de fa anys i ha assegurat que les retallades van suposar "un augment del 66%". Per això ha exigit al conseller d'Economia, Pere Aragonès, que ho inclogui al pressupostos, "en ple debat" pels comptes catalans.

Novament 300 persones han passat la nit a la Facultat de Lletres i a mig matí d'aquest dijous se sumaran a la columna de protesta que sortirà des dels Jardinets de Gràcia, a Barcelona. 
 

Estudiants arrossegant un contenidor Foto: Albert Hernàndez

L'accés de FGC de la Universitat Autònoma Foto: Albert Hernàndez