L'Agència de l'Habitatge nega que els pisos dels Merinals s'hagin d'enderrocar

Adverteix a l'Ajuntament que l'única institució amb neutralitat suficient per emetre un nou dictamen és el Col·legi d'Arquitectes

Un veí indica una forat al sostre del seu pis
Un veí indica una forat al sostre del seu pis | ACN
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:29h
L'Agència Catalana de l'Habitatge es manté ferma en la seva posició al voltant dels set edificis amb presumptes deficiències estructurals del barri dels Merinals de Sabadell. El director de l'ens, Jaume Fornt, ha negat que els habitatges s'hagin d'enderrocar tal i com diuen els veïns i ha apostat per rehabilitar-los i reparar-los.

Ha recordat que existeix un informe sobre l'estat d'aquests immobles fet per tècnics de la Generalitat que avala la seva versió i ha advertit a l'Ajuntament de Sabadell que l'única institució "amb prestigi suficient i neutralitat per emetre un nou dictamen és el Col·legi d'Arquitectes". Les paraules de Fornt arriben després que aquest dimecres el consitori hagi carregat contra el Govern per negar-se a acceptar les conclusions d'un nou estudi que s'encarregarà a arquitectes externs.

Jaume Fornt ha recordat que després de conèixer la inquietud dels veïns un equip de tècnics de l'Àgència de l'Habitatge de Catalunya va desplaçar-se fins la zona i va comprovar sobre el terreny l'estat en què es trobaven els immobles. "Van analitzar-les i van veure que existien afectacions puntuals però en absolut deficiències estructurals que obliguessin a enderrocar-les", apunta.

Fornt defensa el resultat de l'informe que van fer els tècnics de l'ens i adverteix que si el que es busca és un posicionament objectiu al voltant d'aquest tema s'ha de recórrer al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. "És l'única institució amb prestigi suficient i neutralitat per emetre un nou dictamen", considera.

Per aquest motiu, assenyala, l'Agència de l'Habitatge va proposar a l'Ajuntament de Sabadell sol·licitar aquest dictamen al Col·legi d'Arquitectes de forma conjunta. "Van dir que ho farien ells sols i ara diuen que no el poden fer i els hem dit que el demanem nosaltres però tampoc volen", lamenta Fornt que remarca que no acceptaran les conclusions d'un informe imparcial com el que van presentar els veïns afectats. 

Així mateix ha detallat que "l'estudi del Col·legi d'Arquitectes inclouria l'opinió de dinou tècnics que la institució seleccionaria sense cap pressió de ningú", explica.

Per tot plegat aposta per rehabilitar els immobles més afectats i fer-ne un bon manteniment. Assegura que aquests treballs tenen un cost que podria rondar els 30.000 euros pel conjunt de pisos.