Escorcollen l'Ajuntament de Barberà en el marc de l'Operació Pokémon

El cas investiga una trama de suborns per a l'adjudicació de contracte públics | Aquesta operació també ha esquitxat Sabadell i la concessió del servei de neteja a Smatsa

ACN / Redacció
23 de juliol del 2015
Actualitzat el 24 de juliol a les 16:20h
Façana de l'Ajuntament de Barberà del Vallès
Façana de l'Ajuntament de Barberà del Vallès | María Belmez

L'Agència Tributària està escorcollant aquest dijous diverses dependències de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, segons han confirmat fonts properes al consistori. La investigació estaria emmarcada en l'Operació Pokémon, una trama de suborns per a l'adjudicació de contractes públics, segons han detallat fonts pròximes a la investigació. La jutgessa gallega que instrueix el cas estaria buscant informació de contractes municipals sospitosos del consistori vallesà, però des de l'equip de govern no s'ha volgut fer cap valoració al respecte.

L'Operació Pokémon, amb ramificacions a tot l'estat espanyol, va esclatar l'any 2012 i ja acumula més d'un centenar de persones imputades. Aquest cas també hauria esquitxat Sabadell segons es va fer públic el passat mes de juny. Les investigacions revelen que l'exalcalde Manuel Bustos, el seu germà Paco (també ex-regidor) i un dels càrrecs de confiança que van nomenar, Xavier Izquierdo, haurien mantingut contactes amb el propietari de Vendex, Gervasio Rolando Rodríguez i el seu delegat a Catalunya, Eugenio Díaz, abans de produir-se la concessió del servei de recollida de residus i neteja a l’empresa SMATSA. 
 

Imatge d'un vehicle de l'Agència Tributaria aparcat a Barberà del Vallès. Foto: María Belmez


El jutjat de Lugo que duu a terme aquestes investigacions ha traslladat aquesta part del sumari a la jutge que està intruint el cas Mercuri a Sabadell. El contracte concedit a Smatsa el mes de juny del 2012 va ser per un total de 15 anys ampliables a cinc més i per un import de 18’5 milions d’euros cada any.