ple

El ple de novembre debatrà la primera moció presentada per una entitat

El canvi del ROM permet aquesta via i evita que s'hagi de fer mitjançant els grups municipals

per Redacció, 28 de novembre de 2018 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del mes de novembre, que se celebrarà aquest dijous, tindrà una novetat respecte a la resta que s'han dut a terme. En l'apartat deliberatiu no serà una formació municipal la que porti a debat una moció si no una entitat de la ciutat. Can Capablanca n'ha presentat una "per forçar l'ampliació del parc públic d'habitatges". 

Un fet que ha estat possible gràcies a la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), que en el ple de maig d'enguany va aprovar la seva modificació. L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha explicat que prèviament va dur-se al plenari ha passat per la Junta de Portaveus, "que dilluns passat va aprovar per unanimitat".  


El canvi del ROM ha fixat, entre d'altres coses, que les entitats han d'estar registrades al Registre Municipal d'Entitats i amb una mínim d'una antiguitat d'un any i la proposta ha de comptar amb el vistiplau d'un terç de les persones que configuren la Junta de Portaveus. 

 

Participació