Nova opció per a trobar feina per a majors de 30 anys en atur a Sabadell

​Es posa en marxa la tercera edició del 30 Plus

Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:37h
L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa la tercera edició del programa 30 Plus, que pretén inserir laboralment persones desocupades de més de 30 anys proporcionant-los, entre altres recursos, formació i competències per ocupar un determinat lloc de treball. El programa permet rebre fins a un màxim de 7.726,95 euros de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per contractar aquestes persones durant el període mínim de 6 mesos i màxim de 9.

La quantia serà proporcional al tipus de jornada i a la durada del contracte que s’acordin. El termini per subscriure contractes s’inicia aquesta setmana i finalitzarà l’1 d’agost de 2019. En edicions anteriors el programa ha afavorit la contractació de persones sense formació homologada, persones amb certificat de risc d’exclusió social, persones aturades de llarga durada, dones de més de 45 anys amb dificultats per conciliar vida familiar i laboral, entre altres.

D’altra banda, el 80% dels participants amb risc d’incorporar-se al mercat laboral de forma precària ho van fer amb contractes superiors als 6 mesos, una part de les quals va signar un contracte indefinit un cop finalitzat el primer contracte. Així, s’incentiva que les empreses que tenen necessitat de personal incorporin a les plantilles persones d’un col·lectiu de la població per als quals no hi havia pràcticament ajudes per a la seva contractació, alhora que proporciona una solució alternativa a la precarietat laboral.

El primer pas és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir. Després es cerca la persona amb les competències adients. L’Ajuntament s’encarregarà el reclutament i la preselecció i l’empresa decideix. Finalment es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. Les empreses que es vulguin acollir a aquestes bonificacions podran comptar amb el suport necessari, assistència tècnica i assessorament durant tot el procés de col·laboració.