El Més Petit de Tots tanca amb un 95% d'ocupació

Un moment del festival
Un moment del festival | NS / Cedida
Redacció
28 de novembre del 2018
La catorzena edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques El Més Petit de Tots ha tancat amb molt bons resultats pel que fa a la participació assolida que “demostren la importància de l’art i de la creació en general per a la primera infància”. Així ho considera Eulàlia Ribera, directora del certamen.

A Sabadell el festival ha desenvolupat una gran festa que va aplegar unes 5.000 persones, els dies 17 i 18 de novembre a l’Estruch Fàbrica de Creació. La ciutat també ha acollit les Jornades Crossing Borders, que van reunir una setantena de professionals del sector vinguts d’arreu del món; i dues masterclass adreçades a docents i impartides pels creadors d’algunes de les companyies incloses al programa en les quals van participar més de 60 persones.

"De la mà del Festival El Més Petit de Tots, que va néixer i s’organitza des de Sabadell, la ciutat es consolida com una autèntica capital europea en les arts adreçades a la primera infància, aplegant quinze companyies capdavanteres d’arreu del món i projectant-les a tot Catalunya", assenyala Ribera.

"Més enllà de les xifres, que són excel·lents, el que més ens satisfà del Més Petit de Tots és la demostració que l’art és essencial en totes les etapes de la vida, començant per la primera infància", valora la directora. Al Festival El Més Petit de Tots 2018 hi han participat quinze companyies procedents de Catalunya, Bèlgica, França, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Sèrbia i Suècia. 

El certamen s’ha desenvolupat a LaSala Teatre i L’Estruch de Sabadell, el Teatre de l’Aurora d’Igualada, el Mercat de les Flors i el SAT Sant Andreu Teatre de Barcelona, el Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida, el Teatre Principal d’Olot, el Teatre Municipal de Benicàssim, el Teatre Auditori de Sant Cugat i elTeatre Mira-sol de Sant Cugat, el Teatre Clavé de Tordera, el Teatre Auditori de Granollers, elTeatre de Tarragona i l’Àtrium de Viladecans. Altres espais que han acollit activitats són la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, la Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona, les biblioteques del Nord, de Ponent i Vapor Badia de Sabadell, la Biblioteca Pública de Lleida i les biblioteques Volpelleres Miquel Batllori i Mira-sol Marta Pessarrodona, totes dues de Sant Cugat.