Sabadell compta amb una nova varietat de ceba

Se suma al Vi d'Arraona

La nova varietat de ceba de Sabadell
La nova varietat de ceba de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
28 de novembre del 2018
Sabadell compta amb una varietat de ceba pròpia, fruit del projecte que desemvolupa la Fundació Miquel Agustí, encarregada dels treballs de selecció i caracterització agronòmica que s'han dut a terme els darrers deu anys a diferents finques de Sabadell per trobar un producte adequat a les necessitats actuals. Aquesta ceba destaca per la seva dolçor i la qualitat.

Enguany s’han cultivat pocs quilos de ceba i la collita s’ha venut ja a diferents parades d’agricultors locals del Mercat Central. Ara, els pagesos del rodal que ho vulguin poden demanar llavors d’aquesta varietat de ceba a la Regidoria de Sostenibilitat per poder-ne plantar.

Pel que fa a la nova edició del vi Arraona, blanc i negre, se n’han produït unes 3.000 ampolles amb la collita de raïm que es va fer a les finques municipals del Parc Agrari l’any 2017. Aquesta és la segona anyada d’aquest vi, que representa una aposta per un producte de qualitat i d’agricultura social per produir-lo.

D’altra banda, ara ja s’ha acabat la collita del raïm d’enguany a les finques municipals i la previsió és que en podrà sortir un nombre similar d’ampolles que aquest any, és a dir, unes 3.000.