Sabadell Lliure de Corrupció acusa el gerent d'Smatsa de «faltar a la veritat»

L’acusació del cas Mercuri carrega contra el gerent Eugenio Díaz

Eugenio Díaz, a la dreta
Eugenio Díaz, a la dreta | Juanma Peláez
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:02h
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular del cas Mercuri, acusa al gerent d'Smatsa, que recentment ha presentat un ERO, de “faltar a la veritat” per dir que l’advocat Raul Garcia Barroso s’inventa part del contingut de les declaracions judicials. En concret fan referència a l’atenció que l’advocat fa als mitjans de comunicació cada jornada un cop acabades les declaracions, on es resumeix el decurs de les mateixes.

El col·lectiu es remet a una entrevista publicada al Diari de Sabadell, on el gerent de l’empresa encarregada de la recollida de la brossa i la neteja viària carrega contra Barroso per les declaracions que fa als mitjans de comunicació. Díaz és un dels investigats en la peça 28 del cas Mercuri, que investiga les presumptes irregularitats en el procés d’adjudicació del contracte més gran en termes econòmics que té l’Ajuntament de Sabadell.

“El senyor Eugenio Díaz pot intentar confondre l’opinió pública, però no als estaments judicials que l’estan investigant i que amb tota probabilitat el jutjaran, ni tampoc a qui coneix el sumari de la peça 28, un rigorós document elaborat al llarg de 8 anys d’investigació judicial i policial, de documentació recavada, d’escoltes telefòniques, de declaracions de testimonis, etc. que exposa fil per randa els tripijocs delictius per aconseguir concessions de serveis públics”, apunten en un comunicat.

En el mateix text recorden que la jutgessa que instrueix el cas Mercuri, Beatriz Faura, en la seva interlocutòria del 6 d’agost, investiga Díaz per considerar que podria pertànyer juntament amb el màxim responsable de l’empresa Vendex, l’exalcalde Manuel Bustos, diversos càrrecs socialistes i responsables municipals, a una organització criminal que tenia com a finalitat obtenir beneficis econòmics i garantir l’adjudicació de serveis públics a empreses del Grup Vendex com Smatsa.

"Refresqui bé la memòria davant el tribunal que probablement el jutjarà d'aquí a uns mesos per tots els actes que ara sembla no recordar"

"Díaz diu que no sap res dels 100.000 euros que Smatsa va pagar per a finançar el sopar de la campanya electoral de Manuel Bustos a la Pista Coberta d’Atletisme l’any 2011, però potser recordarà que el 9 de desembre de 2012 li va comentar al senyor Gervasio Rodríguez (Vendex) que “hay ciertos elementos que no son presisamente pequeños, com por ejemplo aquella cena que se patrocino de campaña electoral del alcalde”, afegeixen.

La plataforma manté que aquesta i altres actuacions recollides en la interlocutòria serien delictives i fraudulentes que apuntarien que hauria participat com a gerent d’Smatsa amb el pagament de viatges, sopars, dinars, actes del partit socialista, i col·locacions a l’empresa de persones recomanades per l’entorn dels Bustos per facilitar l’adjudicació de la concessió. “Refresqui bé la memòria davant el tribunal que probablement el jutjarà d'aquí a uns mesos per tots els actes que ara sembla no recordar”, sentencia el comunicat.