Les subvencions a les entitats superaran els tres milions d'euros

S'adapta així a les noves necessitats de la xarxa associativa de la ciutat

Una activitat d'una de les moltes entitats de Sabadell
Una activitat d'una de les moltes entitats de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
23 de novembre del 2018
El Pla de Subvencions de l'Ajuntament de Sabadell s'ha actualitzat i ha previst destinar un total de 3.296.993,22 euros, concretament 382.665,2 euros més que aquest any 2018. D’aquest import, 1.859.182,53 euros es destinen a subvencions nominatives per al desenvolupament dels objectius estratègics del Pla, i 1.437.810,69 euros, per a subvencions de pública concurrència.

El Pla preveu 25 línies de subvencions, distribuïdes dins els tres eixos principals recollits en el PAM: drets socials, desenvolupament econòmic i planificació i sostenibilitat. El contingut del Pla Estratègic no crea drets ni obligacions. La concessió de les subvencions es regula a les convocatòries i segons les bases que aprovi el Ple municipal. Els principis generals són:

Fomentar la participació de la ciutadania en les activitats locals per mitjà de les associacions i la cogestió de projectes; l’eficiència en la gestió dels recursos públics destinats a l’activitat municipal de foment; la transparència, mitjançant convocatòria pública, en la qual es garanteixi l’objectivitat, la publicitat, la concurrència i la igualtat i la planificació estratègica integral de l’activitat a subvencionar.

També s’ha previst una nova línia de subvencions dotada amb un màxim d’1.400.000 euros complementària de la línia d’ajuts convocada per l’Oficina d’Habitatge de Catalunya, destinada a la rehabilitació i conservació d’edificis residencials.

El Pla també inclou la dotació de 500.000,00 euros destinats als projectes socials que podran desenvolupar les entitats en el marc del procés participatiu Construint Ciutat 2019.