La Diputació de Barcelona augmenta un 78% la inversió al Vallès Occidental

El foment de l'ocupació, les escoles bressol, el servei de teleassistència o la millora dels polígons han estat els eixos de treball de l'actual mandat

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Catells, i el diputat terrassenc Miquel Sàmper
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Catells, i el diputat terrassenc Miquel Sàmper | Anna Mira
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:28h
El Vallès Occidental ha rebut un 78% més d'inversió de la Diputació de Barcelona que en el mandat anterior. En una roda de premsa al Museu Tèxtil de Terrassa, el president de la Diputació, Marc Castells, ha qualificat la inversió "d'històrica", ja que mai abans s'havien destinat tant pressupost a la comarca.

En concret, en el que va de mandat 2015-2019 s'han invertit 120 milions d'euros repartits en els 23 municipis que formen el Vallès Occidental. Una xifra que segons Castells encara augmentarà en els set mesos que queden fins a final de mandat i que és notablement superior als 67 milions d'euros destinats durant els anys 2011-2015. 

Les dues capitals vallesanes s'han endut el gruix de la inversió feta per la Diputació. A Terrassa el total invertit fins al moment és de 19,3 milions d'euros, mentre que a Sabadell la xifra arriba als 20,16 milions. 

Un dels eixos principals ha estat la inversió destinada al foment de l'ocupació on s'han destinat 15,79 milions d’euros als ajuntaments perquè promocionar formació i llocs de treball a les persones desocupades. 

Actualment al Vallès Occidental hi viuen un total 910.031 habitants, de les quals 18.488 gaudeixen del servei de teleassistència que proporciona l'entitat supramunicipal i que Castells ha assegurat que "seguirem incrementant en els pròxims anys". 

Actuacions al territori

Dins dels eixos de treball també destaquen els 6,6 milions d'euros que s'han invertit en les escoles bressol de 0-3 anys o els 8,23 milions destinats al desenvolupament local. Aquest programa té la finalitat de permetre realitzar, als governs locals, actuacions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant en inversió nova com de manteniment, reparació i conservació, que siguin vertebradores del territori. Un d'aquests projectes és el carril bici que unirà Terrassa, Matadapera i Sabadell a partir de la tardor del 2019.

La millora dels polígons industrials també ha estat prioritària per la Diputació. En concret, ja s'han destinat 6,45 milions repartits entre de Sabadell, Rubí, Sant Quirze del Vallès i Polinyà. En aquest sentit Castells ha afirmat que tenen prevista una nova partida de 15 milions d'euros més per altres polígons de la zona, entre els quals podria haver-hi els de Terrassa. Perquè això sigui possible l'ajuntament terrassenc ha de presentar el projecte de millores en els pròxims mesos.

També s'han rehabilitat edificis singulars i elements patrimonials en actuacions com la Casa Folch de Palau-solità i Plegamans, l'edifici de la Torre Vermella de Cerdanyola del Vallès, o la recuperació d’espais històrics de la Granja Soldevila de Santa Perpètua de Mogoda.

Amb tot però Castells ha reivindicat les dificultats que suposa per la Diputació les lleis LRSAL i la llei d'estabilitat pressupostària. "Espero que per una vegada per totes ens treguin aquesta cotilla per poder tenir més facilitats a l'hora d'ajudar als ajuntaments", ha conclòs el president.