La intervenció d'Smatsa podria fer-se efectiva a partir del 21 de desembre

L'Ajuntament presenta el calendari d'aquesta mesura per evitar l'ERO

Camions d'Smatsa a Sabadell
Camions d'Smatsa a Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:20h
L’Ajuntament de Sabadell avança en el procés d’intervenció de l'empresa que duu a terme el servei de recollida de residus i neteja viària, Smatsa. Els pronòstics municipals apunten que podria fer-se efectiva a partir del 21 de desembre. Els càlculs estan fets en base a la presentació del decret, que es va registrar el passat dimarts.

Smatsa disposa de vuit dies per presentar al·legacions. Posteriorment, serà un acord de ple el que resoldrà aquestes argumentacions i també el que podria requerir a l’empresa que retiri l’Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) en un nou termini. Si en aquest període la direcció no l’hagués retirat, segons el calendari previst la intervenció es podria fer efectiva a partir del 21 de desembre.

Què comportarà la intervenció?

La durada d'aquest procés serà de sis mesos i suposarà el nomenament d’un interventor, de marcat perfil tècnic i amb experiència en el sector. El seu objectiu immediat serà aturar l’ERO o, en cas que ja s’hagi fet efectiu, procedir a la readmissió dels treballadors acomiadats. També assumirà a tots els efectes el conjunt de funcions directives del servei.

El Govern municipal subratlla que ha estudiat "diverses alternatives" i aquesta és la millor via per afrontar "la problemàtica plantejada". Reitera que està "obert al diàleg i a la participació en totes les reunions" que siguin necessàries per tal de trobar solucions dins el marc legal.

En aquest sentit, la concessionària, a través d'una piulada, lamenta l'absència del regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, a l'assemblea de treballadors, a la qual s'havia convida a ambdues parts.