L'Eix Macià s'il·luminarà per Nadal

Sabadell tindrà centenars d'activitats durant una mica més d'un mes i arrencaran amb l'encesa

La il·luminació, protagonista un any més aquest Nadal a Sabadell
La il·luminació, protagonista un any més aquest Nadal a Sabadell | Juanma Peláez
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:00h
L'esperit nadalenc ja s'està a impregnant a la ciutat, comerços i edificis comencen a engalanar-se i contribueixen aquest ambient. I si hi ha algun element distintiu d'aquesta època de l'any és la il·luminació. Enguany, Sabadell es deixarà veure una mica més, l'Eix Macià s'il·luminarà i s'afegirà al Mercat Central i d'altres emplaçament de la ciutat. És una de les novetats que s'han presentat aquest dijous de l'agenda d'activitats, el Sabadell Il·lumina que fa tres anys de la seva posada en marxa. 

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha garantit que hi ha vàries "sorpreses" i que s'aniran desvelant com més a prop de l'esdeveniment s'estigui. Tot i així, ha avançat algunes novetats com "l'extensió" del Parc de Nadal a d'altres punts de Sabadell, a la plaça del Pi i a la de la Creu de Barberà. "Igual que fem per Festa Major, iniciem tímidament" aquesta sortida del centre. 

Una iniciativa que "s'ha d'anar consolidant i ampliant" en els propers anys, ha dit Chacon. Les activitats, més de 300 i que com ha augurat la tercera tinent d'alcalde, Marisol Martínez, "es multiplicaran", estaran sustentades en tres eixos: "Parc de Nadal, Cavalcada i Vapor Reial", ha enumerat Chacon. 


Llums de Nadal

El Nadal donarà el tret de sortida aquest divendres 22 de novembre. Serà a la plaça del Mercat, perquè és un espai que s'ha "de dinamitzar", ha sentenciat Martínez. Hi haurà més de 600 elements il·luminatius per Sabadell i serà "especial" la de la Torre de l'Aigua, ha avançat. 

També contribuiran a la lluminositat de la capital del Vallès els arbres de Nadal en diversos llocs de la ciutat. Però n'hi haurà un que segurament serà d'obligada visita, "un de gran" que s'instal·larà a la plaça del Mercat. I els fanalets, que es tornaran a repartir 8.000 per les escoles. 
 

L'alcalde amb les dues regidores a la presentació del Sabadell Il·lumina Foto: Albert Hernàndez


Fira de Santa Llúcia 

La Fira de Santa Llúcia tornarà a estar a la plaça Sant Roc. En un entorn purament nadalenc, ja que al Racó del Campanar i a la plaça Doctor Robert s'hi farà el Parc Nadal, on es faran activitats i tallers.  

Els comerços s'afegiran amb la Nit de compres de Comerç Centre i la repetició del Flea Market, que "tan bé" va quallar el 2017 ha manifestat Martínez. 
 

Els fanalets que es repartiran per les escoles Foto: Albert Hernàndez


Pessebre a Casa Duran

Tornarà el pessebre estarà a la Casa Duran, que anirà acompanyada de música, gràcies a la col·laboració de l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell.  
 

L'Ambaixador Reial, amb l'alcalde, Maties Serracant Foto: Juanma Peláez


Els Reis Mags

Són, sense dubte, els grans esperats d'aquest Nadal: el Reis Mags d'Orient. Chacon ha avisat que hi haurà "misteris" amb l'arribada i el Vapor Reial, que estarà els dies 3 i 4 de gener. Unes incògnites que s'aniran coneixent, però que ha subratllat que "agradarà". 

La cavalcada reial, que va sud a nord, sortirà des de la plaça de la Creu de Barberà aquest any i com ha dit la regidora, la tercera tinent d'alcalde ho ha corroborat, "serà molt especial". Els nens de Sabadell podran dur les cartes als emissaris que hi hauran repartits per tota la ciutat durant tots aquests dies. 


L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha dit que "és la nit més màgica de l'any" i ha garantit "la disbauxa", a la vegada que ha demanat "fer un consum responsable". Serracant ha enaltit l'àmplia agenda d'activitats, que ha valorat com "un reflex de la vitalitat de la ciutat". 

Consulta aquí tota la programació detallada de Nadal.