VÍDEO Rufián, expulsat del Congrés per una dura picabaralla amb Borrell

La resta de diputats d'ERC també han abandonat l'hemicicle després de l'incident, originat a partir d'una confusió del ministre d'Exteriors

Rufián abandona l'hemicicle mentre Borrell se'l mira
Rufián abandona l'hemicicle mentre Borrell se'l mira | Congreso
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:05h

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha expulsat del ple el portaveu adjunt d’ERC, el sabadellenc Gabriel Rufián, després que aquest mantingués un dur enfrontament amb el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, a qui ha qualificat com “el ministre més indigne de la història de la democràcia”. 

L'incident s'ha generat arran d'una confusió de Borrell. Rufián s'havia referit a l'anunci que havia fet ahir Joan Tardà dient que cada vegada que Albert Rivera els digués "colpistes", ells respondrien anomenant "feixista" a Rivera. Borrell, que no era present ahir a l'hemicicle, ha entès que l'anomenaven "racista" i s'ha sentit al·ludit. A partir d'aquí, la cosa s'ha embolicat.

“Vostè no és un ministre, és un hooligan, un militant de Societat Civil Catalana, una vergonya per al seu grup parlamentari perquè és una organització d’extrema dreta”, ha dit Rufián. Borrell l’ha acusat de tirar al ple del Congrés “una barreja de fems i serradures”, una afirmació que ha provocat una ovació dels diputats del Grup Socialista –que s’han posat drets- i també per part dels de Ciutadans i PP.

Aquest és el vídeo complet de l'enfrontament: