Minuts de silenci a Vacarisses i Castellbell i el Vilar pel descarrilament mortal

Els consistoris demanen amb urgència mesures per millorar seguretat a les vies

Minut de silenci a Castellbell i el Vilar
Minut de silenci a Castellbell i el Vilar | ACN
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:56h
Els Ajuntament de Vacarisses i de Castellbell i el Vilar han convocat la població aquest dimecres al migdia a un minut de silenci en memòria de Luigi Eduardo P., un home de 36 anys i veí de Castellbell i única víctima mortal del descarrilament d'un tren de la R4 al seu pas per Vacarisses. En les convocatòries, els dos ajuntaments han coincidit en demanar de manera urgent mesures per a millorar la seguretat en el tram de vies que circula pels municipis, després que en els darrers deu anys s'hagin produït fins a tres descarrilaments per esllavissades, el més greu aquest mateix dimarts.

L'home va morir quan el tren va xocar contra les pedres i la terra caigudes de les parets a les vies, fet que va provocar el descarrilament del tren. L'impacte va fer saltar una porta, i la víctima va sortir projectada del comboi, provocant-li la mort.

El minut de silenci ha reunit una quarantena de persones a Vacarisses, on l'alcaldessa en funcions, Olga Serra, ha manifestat la seva preocupació davant la manca d'inversió a les vies. "No és propi d'un país civilitzat", ha expressat Serra, que ha demanat un major esforç inversor de les administracions competents.

En el mateix sentit s'ha expressat Montse Badia, alcaldessa de Castellbell i el Vilar, on des de feia mig any residia la víctima, i on també s'ha convocat a desenes de persones davant de l'ajuntament. Badia ha destacat la manca d'inversions en aquest tram de vies, motiu pel qual ha llançant un missatge a les grans administracions per millorar de manera urgent el pas del tren