​L'Ajuntament de Sabadell engega la maquinària per intervenir Smatsa

Smatsa obre la porta a prestar els serveis que marca la ITF

Camions d'Smatsa a Sabadell
Camions d'Smatsa a Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat el 21 de novembre a les 11:25h
L'Ajuntament de Sabadell ha iniciat el procediment per intervenir el servei de neteja de la ciutat, que duu a terme l'empresa Smatsa, per tal de fer front a l'ERO que preveu despatxar una quarantena de persones. L'objectiu és evitar l'impacte de la mesura i és la "via que disposa" el consistori "per fer front als acomiadaments i a l’empitjorament del servei".

En un comunicat, emès aquest dimarts, després de la reunió que ha mantingut amb la direcció, el comitè d'empresa i la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), el govern municipal ha anunciat que convocarà la direcció de l’empresa a una reunió amb l’equip tècnic i jurídic per valorar "la viabilitat" de les propostes que s'han posat sobre la taula.

Tot i que no ha mostrat detalls d'aquests suggeriments, ha qualificat de positiva la trobada a quatre bandes. S’ha posat a disposició del comitè d’empresa per participar en el procés de mediació de l’ERO  i, en aquest sentit, està a l’espera de resposta per part de la representació sindical.  

Ha recordat que la inspecció tècnica de facturació (ITF), que obliga l'empresa a cobrar pels serveis prestats amb el preu contractual que va oferir, i no segons els equips que posava a disposició, "no justifica" l'ERO, perquè "no és una modificació del contracte".

Més contractació renunciant als beneficis

Smatsa també ha fet una bona valoració d'aquesta trobada per poder exposar davant de tots els interlocutors "l'absoluta inviabilitat del contracte", que suposa una reducció d'un 7% de l'import contractat. La concessionària ha enumerat les tres propostes "per desbloquejar la situació i facilitar una solució viable per a totes les parts". Una d'aquestes és la de renunciar als beneficis industrials i això, "permetria una millora evident" de la ciutat i la contractació "d'un nombre important" de personal. 

L'empresa destinaria la totalitat del diferencial econòmic entre l'import que actualment percep de l'Ajuntament i el pressupost municipal de recollida de residus i neteja viària a la prestació de serveis addicionals. Tot plegat, condicionat a endarrerir l'aplicació del ITF al 31 de desembre, que també emularia Smatsa amb l'ERO.

Un cop assolit aquest compromís de pròrroga, es fixarien entrevistes setmanals per buscar "solucions efectives" en tots els aspectes que integren l'actual conflicte entre les dues parts.