Una quarantena d'afectats per sarna en un geriàtric a Sant Llorenç Savall

Una vintena són treballadors, que estaran de baixa fins que acabi el tractament, i la resta són usuaris de la residència d'ancians, que han estat aïllats

Redacció
21 de novembre del 2018

Un brot de sarna ha afectat 40 persones a la residència d'ancians Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), entre els quals hi ha 20 treballadors -de baixa fins que acabi el tractament- i 20 usuaris, els quals han estat aïllats de la resta per evitar contagis.

Segons ha informat la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, el brot es va detectar el 13 de novembre i, de dilluns a dimarts de la setmana passada, van rebre la primera fase del tractament, que acabarà amb la segona fase entre aquest dimecres i dijous.

La resta del personal i els residents del geriàtric van seguir el tractament preventiu dijous passat a la nit, i un servei especialitzat va netejar a fons les habitacions i les zones comunes divendres passat a primera hora.

Quan es va confirmar el diagnòstic, "es va informar amb celeritat" el servei d'epidemiologia de Salut Pública per activar els protocols corresponents, a més d'avisar els sindicats dels treballadors i les famílies.