Els treballadors de Smatsa plantegen una vaga indefinida

Primers passos per abaixar els braços després de l’ERO anunciat per l’empresa

Camions d'Smatsa a Sabadell
Camions d'Smatsa a Sabadell | Albert Hernàndez
19 de novembre del 2018
Actualitzat el 20 de novembre a les 21:53h
El servei de la neteja viària i la recollida de la brossa a Sabadell es troba en perill després que treballadors de l’empresa concessionària, Smatsa, hagin posat sobre la taula dur a terme una vaga indefinida. Ho fan després de l’anunci d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que la firma ha anunciat i que deixarà al carrer 43 persones.

Segons han informat fonts dels treballadors a NacióSabadell, la situació en què es troba la relació entre empresa i Ajuntament ha generat tensió en el gruix de treballadors. De la nova Instrucció Tècnica de Facturació a l’anunci de l’ERO per part de l’empresa passant per les pressions que han rebut, els empleats consideren que l’actual situació empitjora mica en mica, fet pel qual han posat sobre la taula l’inici d’una vaga indefinida.

En les assemblees celebrades aquests darrers dies els treballadors han traslladat als sindicats la voluntat de dur a terme la vaga. Per aquest motiu, a través del comitè d'empresa, s'han iniciat els tràmits per a fer-la efectiva, uns passos, però, que han de passar per la comunicació oficial al govern espanyol per fer-ho saber a les parts implicades.

No seria el primer cop que els treballadors de Smatsa es declaren en vaga. Al 2002, just al voltant de la Festa Major, la ciutat va acumular brossa durant dies i dies davant la protesta dels empleats, que reclamaven millores a Smatsa, concretament amb augments salarials del 8% i reduir la jornada laboral a les 35 hores. Ara, si la situació no millora i es procedeix a l’acomiadament previst, els treballadors podrien tornar a prendre una decisió en la mateixa línia.