Cauen 68 litres per metre quadrat a Sabadell

Els Bombers han rebut set avisos des de mitjanit i fins al migdia

Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:58h
Un dels passos al riu Ripoll, tancat
Un dels passos al riu Ripoll, tancat | Albert Segura

La pluja intermitent que des la mitjanit d'aquest dijous ha caigut a Sabadell s'ha traduït en 68 litres per metre quadrat, fins a les 15 hores. Una quantitat d'aigua recollida a l'estació que el Servei Meteorològic té al Parc Agrari. Ha estat al migdia quan s'han acumulat els registres més alts, per sobre dels 15 mm. 

Els Bombers, també des de mitjanit i fins a les 15 hores, han rebut set avisos per incidències relatives amb el temporal de pluja, però no ha tingut coneixement d'accidents. L'Ajuntament de Sabadell ha tancat els quatre passos del riu Ripoll per l'augment del cabal.
 

Inundació en una zona del barri de Can Deu. Foto: Nació Sabadell / Cedida


Al barri de Can Deu hi ha hagut zones on s'ha acumulat aigua, cobrint una altura important dels vehicles. 

Durant el fort aiguat, a Terrassa s'ha pogut veure un esclafit, un fenomen produït per una columna d'aire en ràpid descens que després de fer impacte a la superfície s'estén en totes les direccions i genera vents molt forts. La durada del fenomen és curta. El Servei Meteorològic manté un avís per intensitat –20 litres en 30 minuts- a tota la costa i el prelitoral i, de cara a la tarda, també en punts de l'interior com Osona i la Garrotxa Els xàfecs localment aniran acompanyats de tempesta i no es descarta de calamarsa o pedra.
 

Un cop la pluja ha afluixat s'ha pogut veure aquest arc de Sant Martí des de l'aparcament de terra de l'Eix Macià Foto: Nació Sabadell / Cedida



Des de Protecció Civil han alertat de la crescuda del cabal del riu Ripoll al seu pas per Sabadell, Barberà, Cerdanyola i Ripollet.