UGT carrega contra Smatsa i Ajuntament per l'ERO i demana negociació

Suposarà l'acomiadament de 43 persones de la plantilla

Camions d'Smatsa a Sabadell
Camions d'Smatsa a Sabadell | Albert Hernàndez
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:12h
Els delegats de la UGT de les empreses que formem part de CEMSU (Ajuntament de Sabadell, Aigües de Sabadell, SMATSA, SAD Pere Mata, Funerària TORRA S.A, Ràdio Sabadell, SERHS, Agència Tributària, TUS SA, Neteja d’Edificis Municipals) rebutgen l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que s'ha plantejat a l'empresa concessionària de la recollida de la brossa i la neteja viària. La mesura suposa l'extinció de 43 contractes i la modificació substancial de les condicions laborals de 36 treballadors, amb canvis de torn i fins i tot de dies de treball.

L'ERO és conseqüència de la nova Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) que ha impulsat l'Ajuntament, un canvi que els representants dels treballadors consideren que es deu a una falta de voluntat per les dues parts. "És totalment injust que la manca de capacitat d'uns i dels altres l'acabin pagant les treballadores i els treballadors de la neteja viària de Sabadell, podem entendre la defensa legítima que cadascú faci dels seus interessos, però mai entendrem ni acceptarem que sigui amb el sacrifici de qui no té res a veure amb aquest conflicte i que són els que diàriament fan la feina al carrer en benefici de la ciutat i dels ciutadans de Sabadell", apunta la UGT en un comunicat.

Des de CEMSU manifesten la seva solidaritat amb els treballadors de Smatsa, motiu pel qual demanen a les parts que s'emplacin a la negociació i fins i tot la mobilització.