Dos sindicats de treballadors de la UAB insten la fiscalia a actuar d'ofici per no aplicar mesures contra riscos laborals

La UAB admet retards en l'aplicació dels acords, però garanteix la seguretat de tots els seus treballadors

Els quatre delegats sindicals de la CGT i la CAU-IAC, davant de la Ciutat de la Justícia
Els quatre delegats sindicals de la CGT i la CAU-IAC, davant de la Ciutat de la Justícia | ACN
Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:30h
Els sindicats de treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), CGT i Col·lectius Assemblearis d'Universitat-Intersindical Alternativa de Catalunya (CAU-IAC), han instat la Fiscalia a actuar d'ofici contra la universitat per presumptament "posar en risc" la salut dels treballadors.

Així ho ha afirmat aquest dimecres el membre dels CAU-IAC, Jordi Gassiot, que ha precisat que de les 28 mesures correctores aprovades, al juny del 2017 en matèria de riscos laborals, no se n'ha implementat cap i la universitat "ha fet silenci" a les peticions que els han traslladat. Ha qualificat "d'extremadament greu" aquest "incompliment" de la UAB. 

Gassiot ha justificat aquesta reclamació al ministeri públic, perquè "no comunicar-ho, voldria dir ser còmplice d'un delicte". Ha detallat que aquest "incompliment" afecta sobretot 25 persones del Servei d'Ocupació.

Així mateix, ha apuntat que en els últims dos anys entre un 25% i un 30% de la plantilla del servei de l'Escola de Postgrau de la UAB ha patit un accident laboral derivat del risc psicosocial, però al no estar reconegut per la universitat, "aleshores no s'investiga i, per tant, no es poden adoptar mesures correctives i els problemes persisteixen", ha remarcat.

També ha explicat que el dimecres passat van presentar una denúncia a Inspecció de Treball, juntament amb un delegat de prevenció d'UGT, perquè intervingui en el cas.

La UAB reconeix retards però compleix l'acord

Fonts de la UAB han garantit que "s'estan aplicant les mesures" aprovades, ja siguin correctives o preventives. Malgrat tot, han admès que van amb retard i que estan "en procés" d'aplicar la resta.

Han subratllat que la universitat està "compromesa amb la salut i el benestar dels seus treballadors", i han recalcat que es duen a terme les inspeccions periòdiques de tots els serveis de riscos psicosocials.