El moviment veïnal de Sabadell es reivindica en el 50 aniversari de la FAVS

L’entitat arriba a mig segle de vida i organitza tota una sèrie de activitats

Els representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell, en la presentació
Els representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell, en la presentació | Albert Hernàndez
14 de novembre del 2018
Actualitzat el 15 de novembre a les 11:55h

La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha engegat la celebració del seu 50è aniversari. Una efemèride que busca “reivindicar el paper del moviment veïnal”, així com donar a conèixer “una part important de la història de Sabadell”, ha explicat el president de l’entitat, Manuel Navas, aquest dimecres en la presentació dels actes.

Una agenda d’activitats que s’allargaran durant un any i que tindrà com a punt de partida una exposició, que serà itinerant per diversos districtes, que repassa l’origen i la feina duta a a terme a la ciutat. El proper 22 de novembre s’inaugurarà al Casal Pere Quart i l'arquitecta Marta López és la comissària de la mostra. 

Després de la mostra, es publicaran 40.000 exemplars d’un còmic, amb textos de Navas i les il·lustracions de Gerard García Calduch, amb l’assessorament dels periodistes locals David Bisbal, Jordi de Arriba i Antonio Santamaria. La publicació anirà acompanyada de xerrades pels instituts.
 

Els representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell, en la presentació Foto: Albert Hernàndez


A més, també hi ha programat un cine fòrum, que amb la col·laboració de Cine Club Sabadell ensenyaran les diverses lluites veïnals. La FAVS té previst el llançament d’un llibre i documental sobre aquests 50 anys, amb testimonis d’aquest període. Hi ha previst l’edició de 3.000 exemplars i s’espera que estiguin al gener de 2019.

Una altra de les cites destacades en aquest aniversari arribarà el 3 de març, quan la ciutat acollirà l’assemblea de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC). El punt i final serà coincidint amb el mig segle de vida, a l’octubre amb un tancament de fi de festes per reconèixer “la tasca anònima i continuada” dels veïns de Sabadell.