Una campanya incidirà en la necessitat de reciclar al Vallès Occidental

Amb el lema “Excuses o separes”

Presentació de la campanya al Parc Audiovisual de Catalunya
Presentació de la campanya al Parc Audiovisual de Catalunya | CRV
Redacció
13 de novembre del 2018
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va presentar ahir al vespre en un acte al Parc Audiovisual de Catalunya la campanya de sensibilització ambiental que durant els propers 4 mesos es farà a la comarca per tal de fomentar el reciclatge. Aquesta campanya, amb el lema “Excuses o separes” vol incidir en totes aquelles persones que encara no reciclen i desmuntar les excuses comuns que es solen posar per no fer-ho. Per això s’han dissenyat accions al carrer, participatives, i on la ciutadania pugui conèixer el camí dels residus i els avantatges del reciclatge.

Una de les peculiaritats de la campanya és que es compta amb persones referents de cada municipis, els influencers de proximitat, que són persones conegudes als pobles i ciutats del Vallès Occidental que faran de difusors del missatge en el seu entorn més proper. També es compta amb figures públiques vallesanes  que ajudaran a difondre el missatge, com els meteoròlegs Francesc Mauri i Eloi Cordomí o el cuiner Marc Ribas.

En aquest sentit, es posa en marxa un Whatsapp de consulta ciutadana per atendre consultes relacionades amb el reciclatge, al número 656 893 709. La campanya, té la intenció de ser una acció global i integral de conscienciació ciutadana que englobi diferents aspectes del reciclatge i es centra en les fraccions següents: matèria orgànica, oli, envasos, paper  i cartró, vidre i malbaratament alimentari.

La campanya  comença avui i finalitza el març de 2019. Cada mes es fomentarà una temàtica concreta, ja sigui mitjançant els elements de publicitat com a través de les xarxes socials: el reciclatge en general, el malbaratament alimentari, el reciclatge de la matèria orgànica i el reciclatge de l’oli de cuina usat.