Primera victòria de la temporada per al Sènior Femení del Sabadell Rugbi Club

Un moment del partit
Un moment del partit | Alfred Dot
Oriol Ferran
13 de novembre del 2018
Aquesta passat cap de setmana, les Valquíries, unió del sènior femení de Sabadell i de Begues, van aconseguir la primera victòria de la temporada. Després de perdre contra Catalunya Central, Hospitalet RC i CEU, l’equip que porta Cristina Sánchez va derrotar a Cor Sangran (una fusió d’equips entra Cornellà, Santa Coloma de Gramenet i Granollers) per un contundent 42-24 aconseguint a més a més la bonificació ofensiva.

El partit que es va disputar a Begues va ser molt entretingut i agradable de veure pel públic que es va apropar al camp. Així com els últims enfrontaments havien sigut molt desiguals per la diferència de nivell amb els altres equips, el de dissabte va ser molt disputat. Al principi del partit les Valquíries, que jugaven com a locals, van sortir amb ganes d’emportar-se la victòria i en només deu minuts van aconseguir dues marques consecutives de la capitana Montse Martín i de Paula Fargas. A part, Laura Bautista va col·locar entre pals un cop de càstig que deixava el marcador en 15-0 als primers compassos.

Les visitants van aconseguir retallar distàncies amb una marca no transformada, però tot seguit Laura Bautista aconseguia un molt bon assaig que les tornava a allunyar. Quan l'àrbitre estava a punt de xiular el final de la primera part, les noies de Cor Sangran van aconseguir una altra marca no transformada que deixava el marcador en 20-10 per les locals.

A la segona part les Valquíries van sortir amb la mateixa tònica i va ser aquest cop Elisabet Grané qui plantava la pilota a la zona de marca rival als pocs minuts de reprendre el joc. Les visitants van poder frenar les envestides rivals, i fins i tot van aconseguir una marca que les apropava al marcador 25-17. A partir d’aquest moment les locals van dedicar-se a tancar el partit i van aconseguir tres marques gairebé molt seguides que donaven el partit gairebé per sentenciat 42-17. Quan faltaven pocs minuts per acabar el partit, com a la primera part, les visitants van aconseguir una marca, però no hi va haver temps de més i les Valquíries aconseguien la primera victòria de la temporada.

La capitana del Sabadell RC, Montse Martín, es mostrava molt contenta del joc de l’equip i assegurava que “hem tingut molt mala sort amb el grup que ens ha tocat i hem hagut d’esperar molt a disputar un partit del nostre nivell”.  Martin afegia que “aquests partits són els que et donen la confiança per seguir treballant, perquè et pugen molt la moral”. La capitana assegurava que treballaran de valent aquesta setmana per l’últim partit de la fase i així “començar la següent fase amb la moral ben alta”.

El pròxim partit de les Valquíries serà la pròxima setmana contra el Shamrock RC de Mallorca, que disputen tots els seus enfrontaments com a visitants. El matx es jugarà el dissabte a les 16h a La Roureda de Sabadell. Les mallorquines encara no han guanyat aquesta temporada i buscaran donar la sorpresa i acabar bé la primera fase. Després del partit del sènior femení, serà el torn del masculí, que també donarà per finalitzada la primera fase contra la fusió d’equips entre Banyoles i La Garrotxa (18.00 hores).