mobilitat

Cop de porta a què Castellar entri a la zona tarifària de Sabadell

Els abonaments de transport entre les dues localitats costen el preu de dues zones

per Redacció, 13 de novembre de 2018 a les 09:00 |
Autobús de Castellar del Vallès | Ajuntament de Castellar
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El municipi de Castellar del Vallès està encara lluny de formar part de la mateixa zona tarifària de Sabadell. Així ho expressa l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, que assegura que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) descarta que a curt termini es facin modificacions perquè les dues localitats formin part del mateix sector.

La petició se centra en el greuge que històricament ha patit Castellar en trobar-se a la zona tarifària 3, quan l'únic municipi amb qui connecta a través de bus és Sabadell, situat a la zona 2. Així, si els dos municipis formessin part de la mateixa zona, amb l’adquisició de la T-10 els usuaris s’estalviarien 9,90 euros; amb la targeta 70/30, l’estalvi seria de 27,15 euros; amb la T-mes, de 18,70 euros; amb la T-trimestre, de 51,20 euros; amb la T-Jove, de 37 euros; i amb la T-dia, de 4,50 euros. Un altre benefici del canvi de zonificació seria per als menors de 16 anys que disposen de la T-16, una targeta de viatges il·limitats que només és d’una zona i que es podria utilitzar en tots els itineraris descrits anteriorment.


A través de les xarxes, Giménez explica que en una reunió mantinguda amb el director general de l'ATM, Pere Torres, aquest li va apuntar que entenia el punt de vista del batlle, però que no hi ha aportar cap possible solució. "Malgrat entendre la nostra reivindicació com a municipi, ens va donar llargues sobre la viabilitat de fer-ho efectiu a curt termini", assenyala Giménez.

En aquest sentit, l'alcalde assegura que el municipi durà aquesta petició al Parlament de Catalunya, més concretament a la Comissió de Territori, perquè sigui debatuda i votada, motiu pel qual demana unitat de les forces polítiques representades al ple. És per això que la sessió ordinària del ple abordarà aquesta qüestió.

Amb tot, la campanya de recollida de signatures que Giménez ha impulsat a la plataforma Change.org ja compta amb més de 3.000 adhesions.

 

Participació