​Sabadell presenta el major pressupost de la seva història amb 224 MEUR

Els comptes permetran millorar la qualitat dels serveis públics externalitats, l'estat de l'espai públic i recuperar les subvencions a entitats, congelades des de l'any 2010

L'alcalde i els tinents d'alcalde de Sabadell, en roda de premsa
L'alcalde i els tinents d'alcalde de Sabadell, en roda de premsa | Albert Segura
Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:01h
L'Ajuntament de Sabadell ha presentat el pressupost proposat més elevat de la història del municipi, situats en els 224 milions d'euros, fet que suposa un 10% més que l'any 2018. Els comptes tenen per objectiu millorar la qualitat dels serveis públics externalitats, com atenció domiciliària, escoles bressol i neteja d'equipaments, l'estat de l'espai públic, i recuperar el suport a l'associacionisme, incrementant les subvencions a entitats de la ciutat.

El consistori preveu destinar 31 milions d'euros a millorar l'espai públic, fet que representa un 14% del total i 27 milions d'euros al servei de recollida de residus i neteja viària. A banda, les partides destinades a acció social i educació passaran dels 16 milions d'euros de 2018 a 19, i de 15 a 19 milions d'euros, respectivament.

La despesa en seguretat se situarà en els 16 milions d'euros i s'incorporaran deu nous agents al cos de la Policia Municipal. Els comptes d'aquest 2019 es presenten com els més elevats de la història del municipi, i situen l'endeutament municipal en el 15,40%. 

"Continuem creixent en l'espai públic i en l'atenció a les persones i hi ha dos elements clau que són recuperar el suport a l'associacionisme en els nivells que teníem l'any 2010 i millorar la qualitat dels serveis externalitzats que tenim", ha explicat l'alcalde, Maties Serracant. En aquest sentit, els comptes destinen 177.000 euros perquè les entitats puguin tornar a percebre les subvencions que van quedar congelades a causa de la crisi econòmica l'any 2010. 

Inversió en educació

En l'àmbit de l'educació, destaquen els projectes per construir la nova seu de l'Escola Municipal de Música a la zona sud i la redacció del projecte de la del nord de la ciutat. A banda, es redactarà el projecte de l'escola Bressol de la Concòrdia, es crearan nous espais socio-culturals per a joves als barris de la Plana del Pintor, Poblenou i Covadonga. 

Pel que fa a l'àrea de territori, destaquen les partides destinades a millorar l'enllumenat públic (3,7 milions d'euros) i la qualitat del servei d'autobús de Sabadell, amb 3 milions d'euros més pel contracte amb l'empresa Transports Urbans de Sabadell (TUS). Els comptes també inclouen 4,4 milions d'euros en obres a espais públics, 3,8 en parcs i jardins i 2,1 per a construir la nova entrada sud de la ciutat. 

Per altra banda, tal i com ja va anunciar el consistori dimecres passat, aquest 2019, l'executiu local invertirà 4 milions d'euros en un nou pla d'habitatge que des de 2019 i fins 2014 preveu construir 362 nous habitatges de lloguer social. El pressupost també contempla 3,8 MEUR per polítiques relacionades amb l'atenció social i familiar, 579.000 per la infància adolescència i 7,1 milions d'euros per l'atenció a la dependència i la discapacitat. 

Alhora, es destinaran 976.000 euros en millorar l'administració electrònica. Tot plegat es debatrà en un ple que tindrà lloc la setmana vinent.